Gdzie rosną pieniądze

Rata kredytu, rachunki, jedzenie – i pensja z głowy? I kolejny raz nici z wypadu w góry. Znowu nic nie odłożysz… Ech, gdyby tak wygrać w totka…
Stop! A co, jeśli tak naprawdę ty już masz pieniądze?

Rozejrzyj się po swoim mieszkaniu: w szafach nieużywane ubrania, które mogliby nosić inni, na półkach wazony z PRL-u, na które polują kolekcjonerzy, i mnóstwo gotówki zamrożonej w szufladach, pawlaczu i piwnicy!

Oto pierwszy poradnik, który:
• odblokuje Twoje myślenie o pieniądzach
• pokaże Ci, jak skutecznie zrobić porządek w mieszkaniu i dostrzec wartość rzeczy, które posiadasz
• nauczy Cię, jak prawidłowo konstruować ogłoszenia, pakować przesyłki oraz zamieniać stare graty w przydatne i użyteczne przedmioty.

Marie Kondo pomogła nam posprzątać mieszkanie.

Joanna Dymmel powie nie tylko, jak pozbyć się nadmiaru rzeczy, ale i jak jeszcze nieźle na tym zarobić!

Pamiętaj:
Pieniądze nie leżą na ulicy. Nie rosną na drzewach.
One rosną w Twoim domu!

Joanna Dymmel – urodzona w wielodzietnej rodzinie, od najmłodszych lat znajdowała pieniądze tam, gdzie tylko się dało. Teraz jako uznana projektantka wnętrz zna wartość każdego przedmiotu i sposoby na to, jak spieniężać rzeczy, które posiada. Ze sprzedaży uczyniła pasję i sposób na życie, którym zaraża i inspiruje innych.

Informacje dodatkowe o Gdzie rosną pieniądze:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2018-05-23
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-240-4763-5

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Gdzie rosną pieniądze

Gdzie rosną pieniądze - opinie o książce

W tym roku większość książek zdecydowanie schodzi z mojego stosu hańby. „Gdzie rosną pieniądze” to książka ze wskazówkami od autorki - jak zarobić dzięki temu co masz. Zero waste i minimalizm idealnie wpasowuje się w tok myślenia pani Joanny. Znajdziesz tu wskazówki o tym jak sprzedawać, gdzie i zobaczysz czy warto. Dla osób, którym brakuje „do pierwszego” może być książką bardzo pomocną. Jednak pamiętaj! Chcieć to móc!

Avatar użytkownika - KuLtUrAlNiEbp
KuLtUrAlNiEbp
Przeczytane:2018-07-04,

Autorka w niniejszej książce przeprowadza nas przez tajniki sprytnego zaoszczędzania i zarabiania pieniędzy. Na wstępie wyjaśnia czym jest pieniądz i jaka jest jego wartość. Następnie konkretnie, krok po kroku pokazuje nam w jaki sposób prowadzić dobrą i korzystną ekonomię. Namacalnie uczy jak efektownie i poprawnie konstruować ogłoszenia sprzedaży, czego w nich unikać, a co jest niezbędne i chwytliwe.
Ostrzega jednocześnie przed marazmem i zniechęceniem w poruszanej kwestii. Ludzie bowiem mają tendencję do rozmaitych wymówek względem sprzedaży przedmiotów z własnego mieszkania, domu. Tymczasem okazuje się, że u każdego jesteśmy w stanie znaleźć rzeczy, które nie są używane, czy są już za małe - w przypadku np. ubrań, itp. Właśnie takie przedmioty należy wyłuskać z salonu, kuchni, garderoby, strychu - tu jest dopiero kopalnia cudowności:) ...skonstruować ogłoszenie i wklepać do odpowiedniego portalu internetowego. Tym sposobem możemy wysprzątać nasz dom, dosłownie odgracić go i przy tym zarobić trochę grosza na realizację np. naszych celów i marzeń.
                 Poradnik zawiera mnóstwo przykładów i kart do uzupełniania, pomocnych w tworzeniu własnych planów "biznesowych

Kyle
T.M. Piro