Idą święta! Dzwonią dzwonki, błyszczą światełka, śnieg iskrzy pod stopami. Zaczyna się najpiękniejszy i najbardziej radosny czas w roku. Ale... czy każdy jest tego zdania? Fajny Cieciorek nie przepada za świąteczną atmosferą i nie może sobie znaleźć miejsca. Czeka go bowiem nie lada wyzwanie: musi zdobyć prezent dla przyjaciółki. Prezent musi być wypasiony, odlotowy i absolutnie cool. Jak to załatwić, jeśli nie ma się grosza przy duszy? Ta pełna wdzięku, zabawna i zaskakująca opowieść to nie tylko ciekawa historia do czytania przed świętami, ale też inspiracja zarówno dla małych, jak i dużych poszukiwaczy prezentów. Młodzi czytelnicy docenią humor i świetne ilustracje, a starsi - błyskotliwe i mądre przesłanie, o którym warto pamiętać przez cały rok. Książka, która przebojem zdobyła amerykańskie listy bestsellerów, jest kolejną częścią cyklu Smaczna Banda i emocje Jory'ego Johna i Pete'a Oswalda. W księgarniach są już inne tytuły z serii. A w przygotowaniu kolejne!
Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2024-11-13
Tytuł oryginału: The Cool Bean Presents: As Cool as It Gets
Wolny Wybieg to zabawa, którą uwielbiają jaja zamieszkujące pewien karton. Każdego dnia wychodzą z niego i... no właśnie, co robią? I dlaczego jedno z...
Kapitalnie napisana, brawurowo przetłumaczona i wspaniale zilustrowana książka to niezwykły prezent zarówno dla młodszych, jak i starszych czytelników...
Ocena: 6, Chcę przeczytać,
,,Fajny Cieciorek i prezent wszech czasów" to kolejna książeczka z serii Smaczna Banda i Emocje. Jest to seria o różnych emocjach, które przeżywają małe dzieci.
Pada śnieg i zbliżają się Święta Bożego Naradzenia, ale fajny Cieciorek nie cieszy się z tego powodu. Czeka go nie lada wyzwanie. Musi kupić prezent dla wyjątkowej i fajnej przyjaciółki. Nie może być to byle co. Jednak jak to zrobić gdy nie ma się ani grosza?
Historia tu opisana jest zabawna i mądra. Może być ona inspiracją dla dzieci zarówno tych małych jak i nieco większych do pomysł na to, co dać w prezencie swoim bliskim gdy nie ma się pieniędzy. Posiada również mądre przesłanie.
Książeczka jest bogato ilustrowana. Obrazki przykuwają wzrok i pobudzają wyobraźnię. Czasami rozbawią. Książeczka napisana jest łatwymi zdaniami a czcionka jest dość duża i nie sprawi trudności nieco starszym dzieciom by same przeczytały tę historię.
Czytając tę książeczkę czuliśmy już świąteczny klimat i bardzo ją polecamy.