Execution

Tom 1 cyklu Dylogia Perdition

Fallon Walker, córka bardzo znanego człowieka w Houver Bridge, po kilku latach wraca do rodzinnego miasta. Dziewczyna szybko się orientuje, że sprawy w jej domu nie uległy zmianie. Ojciec nadal chce kontrolować każdy jej krok.

Jednak, o dziwo, kiedy pyta go, czy może sama bez ochroniarzy pojechać do przyjaciół, mężczyzna się zgadza. Wymarzony wieczór nie kończy się tak, jakby dziewczyna chciała. Przez nieuwagę Fallon powoduje wypadek i wtedy pierwszy raz na swojej drodze spotyka Kadena Reda.

Od tej pory Kaden wciąż pojawia się w jej otoczeniu. Niczego nieświadoma Fallon staje się marionetką w jego rękach. Okazuje się, że mężczyzna zaplanował zemstę na jej rodzinie, a nowa znajoma spadła mu z nieba.

Książka zawiera treści nieodpowiednie dla osób poniżej osiemnastego roku życia.

Informacje dodatkowe o Execution:

Execution - opinie o książce

Avatar użytkownika - booksitsmypassio
booksitsmypassio
Przeczytane:2024-09-05, Ocena: 6, Przeczytałam,

Tytuł : Execution. Perdition tom I.

Autor : Julia Sander

Wydawnictwo Niezwykłe

Data premiery : 11.10.2023r.

Książka pochodzi z mojej prywatnej biblioteczki.

Opis książki :

Książka zawiera treści nieodpowiednie dla osób poniżej osiemnastego roku życia

" To cholerne uczucie znowu się w nim narodziło. Chciał jej na to pozwolić i jednocześnie od siebie odsunąć. Nie chciał dać jej się do siebie zbliżyć, to by go zniszczyło. Walczył sam ze sobą. Musiał ją jednak odsunąć, zanim wszystko się wydarzy."

Autorka stworzyła intrygującą i nieprzewidywalną historię, która wciąga czytelnika od pierwszej strony.

Dobrze wykreowani bohaterowie, tajemnice, cała paleta emocji, zwroty akcji a sceny erotyczne rozpalają zmysły.

Historia nie tylko wywołuje wypieki na twarzy lecz także zmusza do refleksji nad relacjami, w które się angażujemy.

Tajemniczy Kaden pełen sekretów i blizn oraz Fallon, która żyje w złotej klatce jaką zafundował jej ojciec.

Jak ta relacja wpłynie na głównych bohaterów?

Gorąco polecam Wam tę książkę.

#książkoweimpresje #ewelabook #polskiebookstagramy #bookstagrampl

Avatar użytkownika - FascynacjaKsiazk
FascynacjaKsiazk
Przeczytane:2023-10-12, Ocena: 6, Przeczytałam,

✨Jeśli ktoś powiedziałby mi,że to debiut to nie uwierzyłabym.Historia jest tak wspaniale napisana,że swoją fabuła mnie totalnie zaskoczyła.Pod niepozorną okładką czai się mroczna,pełna tajemnic i niedomówień powieść. Zło czai się w oczach bohatera,a jego blizny widać na ciele.Odkrywanie jego przeszłości było intrygujace i niezaprzeczalne ekscytujace.Postać Kaden’a jest wykreowana w pełnego mroku mężczyzny,który chce zemsty.Jej odkrywanie sprawiały ciarki na skórze.Natomiast Fallon pokochałam całym serce.Jest ona prawdziwa,ufa i piękna.Jej się nie da nie lubić.

W tej książce nic nie jest oczywiste.To powoduje,że nie można przewidzieć następujących zdarzeń.Traumy i demony przeszłości przypominają o sobie dając poczucia porażki i bezradności.Bohaterowie pragną sprawiedliwości,a ją trzeba wykonać własnoręcznie…Powrót wroga sprzed lat komplikuje wszystko.Robi się niebezpiecznie z obawą o swoje życie!
Z każdym kolejnym rozdziałem autorka odkrywa rąbek tajemnic.Czeka się na nie w napięciu i niedowierzaniu,by wiedzieć co stanie się za moment.

Powiem szczerze,że powieść pozytywnie mnie zaskoczyła swoją fabuła.Jest rewelacyjna!!!Dopieszczona w każdy detal i szczegół!!!
Musicie koniecznie poznać debiut autorki.
Z całego serca go polecam.

Reprieve
Julia Sander0
Okładka ksiązki - Reprieve

Kontynuacja historii bohaterów z powieści Execution. Fallon jest załamana po utracie ukochanego. To sprawia, że brakuje jej sił, by oprzeć się wpływom...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;