Znane i lubiane gwiazdy programu Europa da się lubić zapraszają w niezwykłą kulinarną podróż po sześciu europejskich krajach. Paolo Cozza, Elisabeth Duda, Theofilos Vafidis, Conrado Moreno, Walentyna Jałocha i Kevin Aiston zdradzają sekrety smaków i zapachów wielu wspaniałych narodowych potraw. Prostym, oryginalnym, apetycznym przepisom na tradycyjne dania i rodzinne przysmaki towarzyszą barwne opowieści, ciekawostki, anegdoty oraz nostalgiczne wspomnienia z dzieciństwa. Pełna ciepła i humoru niezwykła książka kucharska, przeplatana licznymi fotografiami i osobistymi poradami! EUROPA DA SIĘ ZJEŚĆ Joanna Pawełczak – niestrudzona podróżniczka i poszukiwaczka smaków. Pierwsze kroki stawiała jako dziennikarka i stylistka stron kulinarnych w „Marie Claire”, recenzowała też stołeczne restauracje na łamach „Dziennika”. Obecnie współpracuje z redakcjami kilku kolorowych magazynów. Od lutego 2007 roku prowadzi w Warszawie restaurację Esencja Smaku, w której wraz z szefem kuchni Wojtkiem Strusem co miesiąc szuka najlepszych smakowych połączeń, opracowując nowe sezonowe menu.

Informacje dodatkowe o Europa w kuchni:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN: 978-83-7515-045-2
Liczba stron: 208

więcej

Kup książkę Europa w kuchni

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Europa w kuchni - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Kobiety naukowców
Aleksandra Glapa-Nowak
Kobiety naukowców
Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska
 Kalendarz adwentowy
Grzechy Południa
Agata Suchocka ;
Grzechy Południa
Stasiek, jeszcze chwilkę
Małgorzata Zielaskiewicz
Stasiek, jeszcze chwilkę
Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak
Biedna Mała C.
Sues Dei
Jakub Ćwiek ;
Sues Dei
Rodzinne bezdroża
Monika Chodorowska
Rodzinne bezdroża
Zagubiony w mroku
Urszula Gajdowska ;
Zagubiony w mroku
Jeszcze nie wszystko stracone
Paulina Wiśniewska ;
Jeszcze nie wszystko stracone
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy