Znane i lubiane gwiazdy programu Europa da się lubić zapraszają w niezwykłą kulinarną podróż po sześciu europejskich krajach.
Paolo Cozza, Elisabeth Duda, Theofilos Vafidis, Conrado Moreno, Walentyna Jałocha i Kevin Aiston zdradzają sekrety smaków i zapachów wielu wspaniałych narodowych potraw. Prostym, oryginalnym, apetycznym przepisom na tradycyjne dania i rodzinne przysmaki towarzyszą barwne opowieści, ciekawostki, anegdoty oraz nostalgiczne wspomnienia z dzieciństwa.
Pełna ciepła i humoru niezwykła książka kucharska, przeplatana licznymi fotografiami i osobistymi poradami!
EUROPA DA SIĘ ZJEŚĆ
Joanna Pawełczak – niestrudzona podróżniczka i poszukiwaczka smaków. Pierwsze kroki stawiała jako dziennikarka i stylistka stron kulinarnych w „Marie Claire”, recenzowała też stołeczne restauracje na łamach „Dziennika”. Obecnie współpracuje z redakcjami kilku kolorowych magazynów. Od lutego 2007 roku prowadzi w Warszawie restaurację Esencja Smaku, w której wraz z szefem kuchni Wojtkiem Strusem co miesiąc szuka najlepszych smakowych połączeń, opracowując nowe sezonowe menu.
Informacje dodatkowe o Europa w kuchni:
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: b.d
Kategoria: Inne
ISBN:
978-83-7515-045-2
Liczba stron: 208
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,