Encyklopedia gotowania 03/2015. Najlepsze przepisy na dżemy i konfitury

Ocena: 0 (0 głosów)
Dżemy i konfitury, czyli słodkości ze słoika cieszące nas przez cały rok. Dzisiaj, choć rynek obfituje w przetwory wykonane przez duże zakłady spożywcze, smak domowych powideł dalej pozostaje niedościgniony. Powidła czy konfitury wykonane w domu – ta aromatyczna słodycz lata – mogą cieszyć domowników przez cały rok. Słodkie przetwory domowe możemy dziś przyrządzać zarówno według technologii naszych babć, czyli z dużą zawartością cukru, jak i w sposób uproszczony, dzięki różnym środkom żelującym, są one jednak nieco mniej trwałe od tych przygotowanych tradycyjnie. Różnorodne domowe przetwory nie tylko świetnie wzbogacają śniadaniowe menu czy podwieczorek, lecz często stanowią smakowity dodatek do takich deserów jak budynie, lody, sorbety. Mogą być doprawiane alkoholem, bakaliami, zależnie od gustu i preferencji pani domu. W nadchodzącym sezonie zapraszamy wszystkich czytelników do wykonania chociaż kilku słoiczków wspaniałych marmolad, konfitur i dżemów według, oczywiście, proponowanych i sprawdzonych już wielokrotnie przepisów naszych autorów.

Informacje dodatkowe o Encyklopedia gotowania 03/2015. Najlepsze przepisy na dżemy i konfitury:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2015-08-20
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-7961-154-6
Liczba stron: 176

więcej

Kup książkę Encyklopedia gotowania 03/2015. Najlepsze przepisy na dżemy i konfitury

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Encyklopedia gotowania 03/2015. Najlepsze przepisy na dżemy i konfitury - opinie o książce

Inne książki autora
Archiwum Ringelbluma. Dzień po dniu Zagłady
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Archiwum Ringelbluma. Dzień po dniu Zagłady

Opowieść tę zawdzięczamy niezwykłemu przedsięwzięciu archiwalnemu — w czasie II wojny światowej organizacja konspiracyjna „Oneg Szabat”...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Reklamy