Najważniejsze zasady ,,Ekonomii gastronomii":
o Planujcie posiłki z wyprzedzeniem
o Kupujcie mądrze i oszczędnie
o Nie marnujcie jedzenia
o Zapełnijcie spiżarnie, żeby zawsze mieć w domu składniki posiłku
o Róbcie dwa lub trzy posiłki z jednego
o Dokonujcie najlepszych wyborów na zakupach
o Z inwencją zamieniajcie resztki w nowe, ekscytujące dania
o Zamrażajcie i przechowujcie jedzenie, żeby starczyło wam na dłużej
W ,,Ekonomii gastronomii" chodzi o smaczniejsze jedzenie i mniejsze wydatki. Jej sekret to wybieranie możliwie najlepszych składników i ich optymalne wykorzystanie. Dzięki wielu smakowitym przepisom ten poradnik i książka kucharska w jednym pomoże wam w planowaniu i przywróci gotowaniu właściwe mu miejsce -- w samym sercu rodzinnego życia.
Jak z kilograma fasoli wyczarować obiady na cały tydzień i jeść jak królowa? Jak z resztek chleba zrobić deser, a z połówki zwiędłego kalafiora kolację? To lepsze niż partyjka sudoku! Dzięki Allegrze i Paulowi marnowanie jedzenia wyda wam się okropnie nudne.
Karolina Domagalska, dziennikarka, ekolożka
Kupując tę książkę, wspierasz Federację Polskich Banków Żywności.
www. ekonomiagastronomia. nk.com.pl
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2012-06-13
Kategoria: Ekonomia
ISBN:
Liczba stron: 320
Chcę przeczytać,