3 lata. 70 krajów. Setki przygód. Tysiące wrażeń. Egzotyka.
Jak ten album i podróże zmieniły Quebonafide? Kto z Wesołej Ekipy najbardziej podobał się ladyboy'om? Z jakiego powodu w Meksyku grożono im bronią? Z kim mylili KrzyKrzysztofa w Tajlandii? Dlaczego Lanek udawał emerytowanego żołnierza? Jak podczas lokalnego święta na Madagaskarze wypadł na żywo... "Madagaskar"? Odpowiedzi na te i mnóstwo innych pytań znajdziecie w rozmowie Kuby Stemplowskiego z Quebonafide.
Wszystkie historie zostały obszernie zilustrowane fotografiami Wojtka Koziary, które w znakomitej większości nie były jeszcze publikowane w Internecie.
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2019-04-26
Kategoria: Podróżnicze
ISBN: b.d
Tytuł oryginału: Egzotyka. Wywiad - rzeka
Przeczytane:2019-06-29, Ocena: 3, Przeczytałam, 12 książek 2019,
Podróżować prawdziwie
Większość z nas marzy o podróżach, o zwiedzaniu różnych krajów, kontynentów i poznawaniu świata. Jednak gdy już decydujemy się na podróże wybieramy te skrupulatnie zorganizowane przez biura podróży i tak na prawdę widzimy niewiele.
Ta książka choć jest o podróżach przez prawie 70 krajów na całym świecie to w żadnym wypadku nie jest przewodnikiem. Nie dowiemy się z niej za dużo co warto gdzie zobaczyć, nie poznamy historii danego miejsca. Dowiemy się zamiast tego czegoś czego nie przeczytamy w innych książkach - poznamy dzięki niej ludzi.
Quebonafide wybrał bardzo ciekawy sposób podróżowania. Leciał do każdego kraju nie będąc prawie do niczego przygotowanym. Nie miał zapewnionego noclego, nie wiedział co zobaczy i czym będzie podróżował. Dzięki temu odwiedził miejsca w których nie bywają turyści, poznał charakter, usposobienie i mentalność mieszkańców, poczuł klimat każdego miejsca.
Nie jestem fanką rapu, nie słyszałam wcześniej o Quebinafide ale książkę przeczytałam z przyjemnością. Żadna ich podróż nie była taka sama, nigdy nie było wiadomo jaka nowa przygoda przydarzy się tym razem Wesołej Ekipie, w każdym rozdziale czekało nowe zaskoczenie oraz piękne zdjęcia.
Po przeczytaniu tej książki zmienia się nastawienie do podróży oraz to czego od nich będziemy oczekiwać. Polecam każdemu, nie tylko fanom Quebo.