Bardzo trudno jest ująć w słowa smak, aromat i strukturę owoców roślin różnych stref klimatycznych całego świata. Być może przekracza to granice naszej wyobraźni, ale można przynajmniej dokonać próby uchwycenia ich różnorodności. Poznajmy więc historię, morfologię i skład chemiczny tych skarbów natury i odkryjmy ich zastosowanie w dietetyce, lecznictwie i kuchni.
Wraz z zainteresowaniem egzotycznymi owocami, poznajemy także zwyczaje żywieniowe, które ukształtowały się w warunkach innego klimatu i środowiska.
Uprawiane w innych warunkach klimatycznych owoce cieszą nasze oczy i podniebienie różnorodnością kształtów,
smaków i zapachów.
Najnowsza książka jest zachętą do poszukiwań i kulinarnych eksperymentów.
Informacje dodatkowe o Egzotyczne owoce:
Wydawnictwo: Wydawnictwo M
Data wydania: 2014-04-02
Kategoria: Poradniki
ISBN:
978-83-7595-785-3
Liczba stron: 176
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Czytam,