Dzielny Kosmatek. Bałagan w ogrodzie

Dzielny Kosmatek trafia do pięknego ogrodu, który budzi zachwyt. Jednak jego mieszkańcy - biedronka, ślimak, mrówka - nie są w najlepszych humorach. Co chwilę muszą uciekać przed złą osą!????

Dzielny Kosmatek też boi się jej ostrego żądła, ale z pomocą nowych przyjaciół łatwiej stawić czoła nawet największym strachom!????

W tym tomie przygód Kosmatka nasz bohater będzie musiał zmierzyć się z problemem nieradzenia sobie z emocjami, znaleźć jego przyczyny i spróbować je rozwiązać!

,,Dzielny Kosmatek" to jednak z najpopularniejszych Francuskich serii komiksowych dla najmłodszych czytelników. W komiksie tym nie ma żadnych słów dzięki czemu dzieci mogą poznawać historię dzielnego bohatera zanim nauczą się czytać!

Informacje dodatkowe o Dzielny Kosmatek. Bałagan w ogrodzie:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2021-07-28, Ocena: 4, Przeczytałem,

KOSMATEK BOI SIĘ OSY

Zacznę może od tego, że nie spodziewałem się, iż będzie to tytuł tak sympatyczny i udany. Okładka nie zwiastowała tego, zapowiadała zabawę stricte dla dzieci – czym zresztą jest – prostą, kolorową i lekką. Szybko jednak okazało się, że to jednocześnie tak przyjemnie oldschoolowy propozycja, że nawet ze swoimi trzydziestoma kilkoma wiosnami na karku dałem się jej uwieść i poczułem sporą dozę sentymentu.

Poznajcie dzielnego Kosmatka, stworzonko, które żyje razem z rodzicami, codziennie z plecakiem wychodzi do szkoły… i pewnego dnia trafia do pięknego ogrodu. Miejsce jak tak urokliwe, że trudno jest nie zachwyć się nim. Ale dlaczego w takim razie jego mieszkańcy, tacy jak biedronka czy ślimak, są w tak kiepskich humorach? Winna okazuje się osa, której żądło stanowi spore zagrożenie. Nawet Kosmatek, mimo swej dzielności, czuje strach. Razem z przyjaciółmi jednak łatwiej będzie mu uporać się z problemem. Ale żeby to zrobić, najpierw musi zrozumieć przyczyny i wszystko, co się z tym wiąże…

Avatar użytkownika - isil
isil
Ocena: 4, Przeczytałem,
Dzielny Kosmatek. Super-Kosmatek
Pierre Bailly, Céline Fraipont0
Okładka ksiązki - Dzielny Kosmatek. Super-Kosmatek

W ,,Super-Kosmatku" nasz mały bohater trafia do niezwykłego świata zbudowanego z sześciennych klocków. Poznaje tam niesamowitego bohatera - Superaka. Superak...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;