DR. STONE: TOM 3

Przybywszy do wioski Kohaku, Senku postanawia uczynić z jej mieszkańców swoich sojuszników. Zaczyna od naukowego pojedynku, w którym pokonuje Chrome. Chłopcy się zaprzyjaźniają i wspólnie planują wynaleźć lekarstwo dla chorej siostry Kohaku. To pierwsze wielkie wyzwanie dla Królestwa Nauki!

Informacje dodatkowe o DR. STONE: TOM 3:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2020-04-15, Ocena: 4, Przeczytałem,

STONE WORLD

Kolejny tomik „Dr. Stone” trafił na nasz rynek, a wraz z nim kolejna porcja shounenowej rozrywki dostała się w ręce spragnionych jej czytelników. I chyba żaden z nich nie wyjdzie z tego spotkania zawiedziony, bo seria ta to kawał niezłej opowieści o znakomitej szacie graficznej. Czyta się to lekko, szybko i z dużą przyjemnością i tyle akurat w przypadku shounena wystarczy, by wszyscy miłośnicy gatunku byli zadowoleni.

Ludzie zmienili się w kamień. Minęły tysiące lat. Świat się zmienił. W takiej rzeczywistości przyszło żyć naszym zbudzonym z kamiennego snu bohaterom, którzy teraz wikłają się w… naukowy pojedynek. To jednak dopiero początek, bo trzeba będzie połączyć siły, by znaleźć lek dla siostry Kohaku. A przecież na tym nie koniec!

Całość recenzji na moim blogu: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2020/04/dr-stone-3-riichiro-inagaki-boichi.html

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;