Dieta w chorobie nowotworowej

Ocena: 0 (0 głosów)
Inne wydania:

Jak ważne jest żywienie w trakcie leczenia nowotworu

Dieta nie jest zróżnicowana zależnie od rodzaju nowotworu, ale uzależniona od objawów, jakie występują w trakcie leczenia. Przy chemioterapii jest to najczęściej: jadłowstręt, nudności, brak apetytu, zaparcia. Przy radioterapii jest nadwrażliwość na niektóre produkty, chudnięcie lub nadmierny przyrost wagi ciała.

Autorka podpowiada co jeść w trakcie leczenia, jak walczyć z uciążliwymi objawami terapii określi rodzaje diet, które zmieniają się w trakcie trwania choroby, zależnie od jej etapów i sposobów leczenia.

Aleksandra Kapała - lekarz, specjalista onkologii klinicznej i chorób wewnętrznych. Pracuje w Centrum Onkologii - Instytucie im. M. Skłodowskiej - Curie w Warszawie, w Klinice Nowotworów Głowy i Szyi, tam też prowadzi Szpitalny Zespół Żywieniowy. Od lat działa w Polskim Towarzystwie Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu, gdzie obecnie pełni funkcję Przewodniczącej Sekcji Onkologii Klinicznej.

Informacje dodatkowe o Dieta w chorobie nowotworowej:

Wydawnictwo: Buchmann
Data wydania: 2016-10-26
Kategoria: Poradniki
ISBN: 9788328028500
Liczba stron: 196

więcej

Kup książkę Dieta w chorobie nowotworowej

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Dieta w chorobie nowotworowej - opinie o książce

Recenzje miesiąca
Smolarz
Przemysław Piotrowski
Smolarz
Wszyscy zakochani nocą
Mieko Kawakami
Wszyscy zakochani nocą
Babcie na ratunek
Małgosia Librowska
Babcie na ratunek
Zaniedbany ogród
Laurencja Wons
Zaniedbany ogród
Kyle
T.M. Piro
Kyle
Raj utracony
John Milton
Raj utracony
Krok do szczęścia
Anna Ficner-Ogonowska
Krok do szczęścia
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy