Dieta ketogeniczna dla zabieganych

3 gwaranty ketogenicznego sukcesu, jakie zapewnia ta publikacja to:
– przepisy na szybkie, aromatyczne, pięcioskładnikowe dania z dodatkowymi instrukcjami żywieniowymi,
– jeden garnek, wiele posiłków – gotuj i sprzątaj po posiłku bez stresu dzięki 30-minutowym, jednogarnkowym daniom,
– możliwość dostosowania swojego keto - wystarczy skorzystać ze wskazówek dotyczących zamienników niezdrowych produktów i pysznych alternatyw pozwalających zamienić śmieciowe jedzenie w odżywcze keto jadło.

Znajdziesz tu również odpowiedzi na popularne pytania takie jak:
– Jak działa dieta ketogeniczna?
– Czym jest ketoza?
– Czym są makro i dlaczego są tak ważne?
– Czy spożywanie tak dużej ilości tłuszczu jest dobre?
– Co to jest okresowa głodówka?
– Co to jest keto-adaptacja?

Informacje dodatkowe o Dieta ketogeniczna dla zabieganych:

Wydawnictwo: Vital
Data wydania: 2020 (data przybliżona)
Kategoria: Kuchnia
ISBN: 978-83-8168-391-3
Tytuł oryginału: The Easy 5-Ingredient Ketogenic Diet Cookbook: Low-Carb, High-Fat Recipes for Busy People on the Keto Diet
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Karolina Pruszyńska

Tagi: bóg

Kup książkę Dieta ketogeniczna dla zabieganych

Dieta ketogeniczna dla zabieganych - opinie o książce

W podtytule książki możemy przeczytać, że znajdziemy w niej uzdrawiające i proste dania z 5 składników. I faktycznie, główne składniki to maksymalnie pięć pozycji ale do tego dochodzą jeszcze różnego rodzaju przyprawy, tłuszcze i dodatkowe elementy. Nie wszystkie składniki są łatwo dostępne i tanie. Propozycje autorki i podejście do diety zostało opracowane z punktu widzenia rynku amerykańskiego. W Polsce możemy mieć problem z kupieniem niektórych składników. Na przykład olej Brain Octane Bulletproof, które autorka proponuje w niektórych przepisach nie jest produktem u nas dostępnym powszechnie i tanim.

Zaletą publikacji jest jej przejrzyste rozplanowanie receptur i zrozumiały sposób przygotowania dań, które można modyfikować według indywidualnych preferencji smakowych. Nawet jeżeli nie chcemy wprowadzić diety ketogenicznej w całości, to możemy wykorzystać pomysły zamieszczone w poradniku lub zmodyfikować je według własnych smaków.

Cała recenzja: https://ezo-ksiazki.blogspot.com/2020/06/595-dieta-ketogeniczna-dla-zabieganych.html

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;