Deadpool leci Szekspirem, tom 7

Siódmy tom przygód Deadpoola z serii wydawniczej Marvel NOW! 2.0. Wade Wilson utknął w sztukach Williama Szekspira i choćby nawet oddał królestwo za konia, nie może się wydostać! Czy będzie z tego sen nocy letniej, czy raczej wiele hałasu o nic? Jedno jest pewne - wszystko dobre, co się dobrze kończy, i prędzej czy później sir Deadpool powróci do tragedii, w którą zmieniło się jego prawdziwe życie. Tam zaś czeka na niego pewna demoniczna złośnica, którą nie tak łacno poskromić!

Scenariusz tego tomu napisali Ian Doescher (,,William Shakespeare's Star Wars") i Gerry Duggan (,,Hawkeye kontra Deadpool", ,,Uncanny Avengers"), a rysunki stworzyli: Salva Espin, Scott Hepburn, Sean Izaakse i Bruno Oliveira.

Informacje dodatkowe o Deadpool leci Szekspirem, tom 7:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2020-01-28, Ocena: 4, Przeczytałem,

Debbie Does D... Deadpool Does Shakespeare

Deadpool na polskim rynku ma się całkiem dobrze. Przez lata niemal w ogóle nieznany, po raz pierwszy został wydany w 2016 roku i od tamtej pory doczekał się dziewiętnastu tomów regularnej serii (jeśli liczyć albumy Hawkeye kontra Deadpool i Tajne tajne wojny Deadpoola), siedem zbierających klasyczne przygody i pięciu w Wielkiej kolekcji komiksów Marvela / Superbohaterowie Marvela. Niezły wyczyn, jak na takiego świeżaka. Tym bardziej, że to czysta i najczęściej nieszczególnie udana rozrywka, która pozwala czytelnikowi pośmiać się przez chwilę i zaraz o wszystkim zapomnieć. I tak jest też z komiksem Deadpool leci Szekspirem, który sprawia wrażenie, jakby autorom brakowało już pomysłów na fabułę, chociaż jednocześnie czytelnik wciąż bawi się przy ty dobrze i nie nudzi ani chwili.

Deadpool był już w wielu miejscach, dokonał wielu niezwykłych rzeczy – z zamordowaniem całego uniwersum Marvela włącznie – ale w świecie dzieł Szekspira dotąd nie był. Pora to zmienić. Co czeka go w szalonym, teatralnym świecie klasyki? Przekonajcie się sami! Dodatkowo kapitan Ameryka, Walentynki i ten taki śmieszny gościu w pasiastym wdzianku i fioletowym kapeluszu.

Całość mojej recenzji na portalu Planeta Marvel: https://planetamarvel.net/deadpool-deadpool-leci-szekspirem-tom-7-recenzja/

Raj utracony
John Milton