Daj sobie prawo do przyjemności. Rzecz o orgazmie, kobiecości i nie tylko

Każda kobieta zasługuje na orgazm. To, czy się o niego troszczy, jest punktem wyjścia do wszystkiego. Orgazmy wnoszą w życie mnóstwo radości i energii, mają pozytywny wpływ na zdrowie i zwiększają poczucie przynależności w związku. Nikt nie powinien z nich rezygnować. Orgazm kobiety nie jest czymś zbędnym ani w żaden sposób mniej wartościowym niż przyjemność jej partnera. Każda kobieta zasługuje na orgazm. Od tej myśli wychodzimy i będziemy w tej książce wielokrotnie do niej wracać."

Z poradnika dowiesz się m.in.:

. czym jest kobiecy orgazm i jak się go nie bać

. jak szczerze rozmawiać o seksie

. dlaczego nie warto omijać gry wstępnej

. jak odkryć swój potencjał seksualny

. jak współpracować z partnerem, by osiągnąć harmonię

. jak w grze miłosnej przełamać stare nawyki i nauczyć się nowych sztuczek

. czy zabawki erotyczne uatrakcyjniają życie seksualne

,,Daj sobie prawo do przyjemności" to praktyczny poradnik dla kobiet, pokazujący, jak uporać się z przeszkodami stojącymi na drodze do przyjemności. Autorka porusza różne aspekty seksu i seksualności, oddając również głos kobietom, które dzielą się swoimi doświadczeniami i wyzwaniami przed którymi stoją. Jej książka jest profesjonalna, nowoczesna i napisana w empatycznym i szczerym stylu, z którego słyną Skandynawowie.

Marja Kihlström jest wykwalifikowaną fińską seksterapeutką i edukatorką, znaną również w mediach społecznościowych (prowadzi własny podcast i blog).

Dzięki swojemu świeżemu spojrzeniu i wrażliwemu podejściu odmieniła życie wielu pacjentek i par o różnej orientacji. Jest autorką książek: Pannaan menemään ("Let's go. Two Stories about Love" z Sami Minkkinen) oraz Daj sobie prawo do przyjemności. W 2019 r. ukazał się również zestaw ćwiczeń do Daj sobie prawo do przyjemności. Mieszka z mężem i trójką dzieci w Helsinkach.

Informacje dodatkowe o Daj sobie prawo do przyjemności. Rzecz o orgazmie, kobiecości i nie tylko:

Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2020-04-29
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Tytuł oryginału: Iso O matkaopas huipulle

Tagi: bóg Seks i seksualność - poradniki

Kup książkę Daj sobie prawo do przyjemności. Rzecz o orgazmie, kobiecości i nie tylko

Daj sobie prawo do przyjemności. Rzecz o orgazmie, kobiecości i nie tylko - opinie o książce