Chat

Akcja umiejscowiona w Nowej Anglii . Intrygująca fabuła, złożone osobowości i tło w postaci żywych opisów przyrody. W tej pełnej napięcia nowej powieści agent Joe Gunther, popularny bohater Mayora, rozpoczyna dwa dochodzenia, które go wprowadzają w mroczną sferę spotkań internetowych, gdzie się nawiązuje i zrywa znajomości, i gdzie nic nie wygląda tak, jak się to pozornie wydaje. Po odkryciu topielca w spokojnym miasteczku Brattleboro do akcji przystępuje miejscowa policja i stanowe biuro śledcze. Zanim Joe Gunther może rozpocząć śledztwo, nagła sprawa osobista wzywa go do rodzinnego miasta. Okazuje się, że jego matka i brat walczą o życie po wypadku. Gunther nawiązuje kontakty z całą siatką policji i próbuje dotrzeć do źródła zagrożenia wiszącego w powietrzu. Tymczasem jego zespół dochodzeniowy ściga nieuchwytnego mordercę, którego z pozoru nic nie łączy z ofiarą. W stanie, który bardziej przypomina sąsiedzką społeczność, trudno o utrzymanie czegokolwiek w tajemnicy. Nie wiadomo też komu można zaufać. Wkrótce Gunther odkrywa, że ochrona bliskich wymaga walki z najgroźniejszymi przestępcami, z jakimi dotąd miał do czynienia.

Informacje dodatkowe o Chat:

Wydawnictwo: Aurum