Bunkier

Kilkoro nastolatków bierze udział w "eksperymencie z rzeczywistością". Decydują się spędzić trzy dni w Bunkrze, zapomnianej piwnicy jednego z zamkniętych na trzy spusty i nie używanych budynków starej szkoły. Z początku wszyscy się świetnie bawią, kiedy jednak mijają umówione trzy dni, a drzwi pozostają zamknięte, eksperyment przybiera zaskakujący obrót...

Informacje dodatkowe o Bunkier:

Bunkier - opinie o książce

Avatar użytkownika - jusia
jusia
Przeczytane:2016-11-06, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki - 2016,
Grupa młodych ludzi w tajemnicy przed rodzicami i nauczycielami postanawia wziąć udział w eksperymencie, który polega na zamknięciu się w starym bunkrze. Dla wszystkich jest to ogromna zabawa, a nawet przygoda, każdy z nich myśli, że zamknięcie jest w pełni kontrolowane. Kiedy po paru dniach chcą wyjść na zewnątrz okazuje się, że są zamknięci. Jak zachowa się młodzież w tak skrajnych warunkach i jakie emocje będą im towarzyszyć bez jedzenia i z kończącą się wodą? Kto stoi za ich zamknięciem? Czy wszyscy przeżyją?
Avatar użytkownika - Okularnica
Okularnica
Przeczytane:2013-01-19, Ocena: 6, Przeczytałam, 26 książek - 2013 ,
Książka dla osób o mocnych nerwach. Do końca trzyma w napięciu. Cały czas zastanawiamy się z głównym bohaterem jak można się uwolnić z piwnicy, gdzie Ktoś odciął dopływ wody, światła i nadziei na przeżycie. Polecam
Avatar użytkownika - agnik66
agnik66
Przeczytane:2013-01-09, Przeczytałam, 52 książki 2013,
Bunkier to małe pomieszczenie ze zatęchłym powietrzem. Charakteryzuje go mały sufit, zimna posadzka i brak kontaktu ze światem. Kilkoro nastolatków zgadza się wziąć udział w "eksperymencie z rzeczywistością". Rodzice myślą, że pojechali na szkolną wycieczkę, a nauczyciele, że zostali w domu. Oni jednak siedzą zamknięci w tym Bunkrze. Jest to przerażająca książka, pełna grozy i napięcia. Nie można się od niej oderwać. W książce znajdziemy też trochę psychologii. Dla fanów horrorów polecam!
Avatar użytkownika - Justyna641
Justyna641