Po śmierci rodziców starszy brat Kanami bardzo się od niej odsunął. W poszukiwaniu namiastki bliskości dziewczynka decyduje się na dość radykalne rozwiązanie. Postanawia wynająć „braciszka”, który zapełni pustkę w jej sercu i ofiaruje czułość, jakiej rodzony brat nie potrafił dać.
„Chcę znowu poczuć rodzinne ciepło. Wszystko mi jedno, czy za nie płacę czy nie”.
Wydawnictwo: Kotori
Data wydania: 2021 (data przybliżona)
Kategoria: Komiksy
Życie nie rozpieszcza Kanami. W szkole nie ma koleżanek, a po tragicznej śmierci rodziców jej kochany brat zmienił się nie do poznania. Dziewczynka znajduje...
Makoto nie może znieść myśli, że na tak małą dziewczynkę jak Kanami spadło tyle nieszczęść. Śmierć obojga rodziców, wrogie nastawienie brata, który powinien...
Przeczytane:2021-12-23, Ocena: 4, Przeczytałem,
BRACISZEK I ,,BRACISZEK"
Na sam koniec roku, a właściwie można rzecz na Święta, wydawnictwo Kotori zaserwowało nam nową mangę. Mowa oczywiście o ,,Braciszku do wynajęcia", mandze, która na pierwszy rzut oka może wydawać się ciepłą i sympatyczną. W rzeczywistości jednak to smutna, nastawiona na wyciskanie łez historia dla miłośników tego typu emocji.
Życie Kanami było zwykłym życiem dziewczynki. Miała rodziców, miała brata, wszystko toczyło się normalnym rytmem. A potem wydarzył się wypadek, ojciec i matka zginęli, a brat zmienił się nie do poznania. Pozbawiona ciepła i oparcia Kanami decyduje się na szalone rozwiązanie - wynajmuje sobie ,,brata", obcego chłopaka za pieniądze, jakie zostawili po sobie zmarli. Ale czy to naprawdę pozwoli jej poczuć ciepło i miłość, których tak pragnie?