Błękitna kropka

Pasjonująca opowieść o eksploracji Układu Słonecznego oraz szansach na kolonizację kosmosu
W Carl Sagan tylko „rzucił okiem” na wspaniałą tajemnicę Wszechświata i udostępnił ją Kosmosie milionom ludzi na
całym świecie. W Błękitnej kropce, oszałamiającej kilkuset barwnymi ilustracjami kontynuacji tamtego bestsellera,
słynny astronom kończy swoją rewolucyjną podróż przez przestrzeń i czas.
Przyszłe pokolenia będą spoglądać wstecz na naszą epokę jako czas, w którym ludzka rasa wreszcie w radykalny
sposób pokonała nową granicę – kosmiczną przestrzeń. W swojej książce Sagan śledzi romantyczną historię
naszego startu w kosmos i ocenia przyszłość, która otworzy się przed nami, kiedy już skolonizujemy nasz system
planetarny i wyruszymy dalej, do odległych galaktyk. Autor niezwykle sugestywnie udowadnia, że eksploracja
i osiedlenie się człowieka na innych światach, w tym także zaludnienie nieznanych jeszcze galaktyk, nie jest ani
fantazją, ani luksusem, ale raczej koniecznym warunkiem przetrwania ludzkiego rodzaju.

Informacje dodatkowe o Błękitna kropka:

Wydawnictwo: Zysk i S-ka
Data wydania: 2018-03-26
Kategoria: Popularnonaukowe
ISBN: 978-83-8116-267-8

Kup książkę Błękitna kropka

Błękitna kropka - opinie o książce

Kontakt
Carl Sagan0
Okładka ksiązki - Kontakt

Jedna z najlepszych powieści science fiction, jakie kiedykolwiek napisano na temat kontaktu z pozaziemską inteligencją Nie jesteśmy sami. . . Długo...

Kosmos
Carl Sagan0
Okładka ksiązki - Kosmos

Wspaniały przegląd przeszłości, teraźniejszości i przyszłości wiedzy naukowej. Autor, stawiając prowokacyjne pytania, łączy naukę i filozofię w jednorodny...

Kyle
T.M. Piro