Bitter Sweet Heart. Lies, Hearts & Truths. Tom 2

Niektórych granic nie należy przekraczać. Czy ich miłość okaże się silniejsza od reguł?

Maverick Waters, jako syn legendy hokeja Alexa Watersa, jest pod dużą presją, aby pójść w ślady swojego słynnego ojca. Wkrótce rozpocznie ostatni rok studiów i musi skupić się na swojej przyszłości w NHL. Wkrótce nie będzie miał czasu na nic poza zajęciami i hokejem, więc krótki flirt na koniec lata jest dokładnie tym, czego potrzebuje. Kiedy spędza niezapomnianą noc z oszałamiającą kobietą, którą spotyka nad jeziorem, nie przypuszcza, że ich drogi jeszcze kiedyś się skrzyżują. Wszystko się komplikuje, gdy wraca na uczelnię, a jego jednonocna przygoda okazuje się... jego wykładowczynią.

Clover Sweet dostała roczną posadę nauczycielki w prestiżowej szkole w Chicago. To niesamowita okazja i jest bardzo podekscytowana, dopóki nie zda sobie sprawy, że jeden z jej studentów jest również jej letnim kochankiem. Teraz musi za wszelką cenę go unikać i jakoś przetrwać semestr. Oboje muszą zachować rozsądek, ale łatwiej powiedzieć niż zrobić, gdy łączy ich intensywna więź, której nie sposób zignorować. Granice zostają przekroczone, a w grę wchodzą prawdziwe uczucia. Czy zaryzykują wszystko dla miłości?

Ta historia jest naprawdę SPICY. Sugerowany wiek: 18+

Bitter Sweet Heart. Lies, Hearts & Truths. Tom 2 - opinie o książce

Avatar użytkownika - miedzy_akapitami
miedzy_akapitami
Przeczytane:2025-01-29, Ocena: 4, Przeczytałam, Mam,

Little Lies mnie nie powaliło, teraz przeszedł czas na Bitter Sweet Heart, drugi tom serii Lies, Hearts & Truths. Tym razem poznajemy historię Maverica i Clover. I powiem Wam, moim zdaniem jest dużo lepiej. Mav swoim urokiem potrafi oczarować każdego.

"Jesteśmy prawdziwi tylko we wszechświecie, który wspólnie tworzymy."

Początkowo miałam wrażenie, że bardzo duża część przedstawiona z perspektywy Mavericka była poświęcona bohaterem poprzedniego tomu, czyli Lavender i Kodiacowi. Nie odpowiadało mi to, bo ich historia jest dla mnie już zamknięta. Jednak im bardziej rozkręcała się fabuła, ten problem znikał. Dzięki tym wzmiankom dobrze zostało pokazane, jak bardzo wydarzenia z dzieciństwa wpłynęły na psychikę i dorosłość Mava. I to akurat uważam w tej książce za duży plus. Bo to nie jest tak, że tamte przeżycia nie miały dla niego znaczenia. Odcisnęły na nim ogromne piętno i to widać w jego zachowaniu.

Jeśli chodzi o relacje bohaterów, uważam ją za zdrowa i dojrzałą. Powiedziałabym, że poświęcili dużo czasu na jej zbudowanie. Podobało mi się podejście Mava do Clover. Ona nie uważała go za młodego, głupiego studenta, który chce poszaleć. Natomiast on darzył ją szacunkiem, a kiedy wyznaczała jakieś granice, zawsze traktował je poważanie.

Żałowałam jedynie, że nie było tutaj więcej zakazanego związku. Bohaterowie w momencie, kiedy byli w relacji wykładowca-student, zachowali spory dystans. Nie było mowy o związku w takiej sytuacji, a właśnie na to liczyłam. Dopiero po ukończeniu przez Mava kursu, ich więź się zacieśniła. Jednak wtedy to już nie był dla mnie taki do końca zakazany związek.

Plusem jest odwrócony agegap i przedstawienie stereotypu jak inni odbierają to, kiedy kobieta jest tą starszą. Zachowanie rodziców Mava i ich reakcja na związek bohaterów, była dla mnie zrozumiała, chociaż możemy śmiało powiedzieć, że matkę Mava trochę poniosło.

Książka nie była zła, ale nie uznam jej za bardzo dobrą. Mogę powiedzieć, że była lepsza od poprzedniego tomu. Zdecydujcie sami czy chcecie ją przeczytać. Ja sięgnę po trzeci tom i liczę na to, że skoro tendencja ten serii jest wzrostową, historia BJ mi się bardzo spodoba?

Pucked
Helena Hunting0
Okładka ksiązki - Pucked

Mając za przyrodniego brata słynnego zawodnika NHL, Violet Hall doskonale wie, jak wiele gwiazd hokeja posiada reputację playboya. Dlatego nie...

Toronto Terror (Tom 1). If You Hate Me. Toronto Terror. Tom 1
Helena Hunting0
Okładka ksiązki - Toronto Terror (Tom 1). If You Hate Me. Toronto Terror. Tom 1

Najlepszy przyjaciel mojego brata. Mój najgorszy wróg. I mój nowy współlokator. Kiedy Rix w przypływie złości rzuciła pracę, musiała zamieszkać wraz...