Birkowie od kuchni

Od wielu lat w programie "Kawa czy herbata" smaczne potrawy prezentują Stefan i Konrad Birek. Trzeba wiedzieć, że to najbardziej znani, ale nie jedyni przedstawiciele familii Birków, którzy poświęcili swoje życie kulinariom.

W książce "Birkowie od kuchni" prócz Stefana i Konrada Czytelnik pozna pozostałych członków rodziny Birków. Prócz tego wszystko to, co w autorskiej książce kulinarnej znaleźć się powinno. Wyjątkowe przepisy, porady, kulinarne opowieści, anegdotki oraz smakowite zdjęcia ... A na deser przepisy gwiazd programu ,,Kawa czy herbata".

Stefan Birek - Mistrz kulinarny. W branży gastronomicznej pracuje od przeszło 30 lat. Pracował w wielu restauracjach, również poza granicami Polski - w Zjednoczonych Emiratach Arabskich i Austrii. Obecnie szef Kuchni Hotelu Lord w Warszawie. Sekretarz Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni. Uczestnik i juror wielu konkursów kulinarnych. Organizator Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego ,,Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś" odbywającego się w Domu Polonii w Pułtusku. Wykształcił wielu młodych adeptów sztuki kulinarnej, w tym własnych synów. Prezenter kulinarny w programie telewizyjnym ,,Kawa Czy Herbata". Wolny czas, którego nie ma zbyt wiele, spędza na łonie przyrody. Często podróżuje, by móc podpatrywać kulinarne zwyczaje innych narodów.

Konrad Birek - Zamiłowanie do gotowania zaszczepił w nim ojciec, Stefan Birek, ale w domu gotował głównie z mamą dlatego tak bardzo ceni kuchnię domową. Jak wielu szefów kuchni ukończył warszawskie technikum gastronomiczne przy ul. Poznańskiej. Pierwsze zawodowe praktyki odbył w warszawskim Marriott, a kolejne dwa lata spędził w hotelu Jan III Sobieski u boku Roberta Sowy.

Informacje dodatkowe o Birkowie od kuchni:

Data wydania: 2010-05-19
Kategoria: Kuchnia