Każde grzybobranie to zapowiedź wspaniałego festynu przyrody, olśniewającego różnorodnością grzybowych odmian i gatunków. Cieszą nasze oczy, a podniebieniu dostarczają niezapomnianych wrażeń smakowych. Jednak, jak odróżnić grzyby jadalne od trujących? Jak rozpoznać najsmaczniejsze wśród smacznych? Książka zawiera informacje o gatunkach grzybów, ich cechach oraz sposobie oznaczania. Opisy zostały uzupełnione kolorowymi fotografiami, z którymi miłośnicy grzybów mogą porównać znalezione przez siebie okazy. Rzetelność zawartej tu wiedzy na temat królestwa grzybów gwarantuje doświadczony, certyfikowany grzyboznawca - Wiesław Kamiński
Wydawnictwo: DRAGON
Data wydania: 2024-06-21
Kategoria: Hobby
ISBN:
Liczba stron: 192
Czy dwaj uzbrojeni po zęby kumple - dodajmy, że jeden jest podróżnikiem w czasie, a drugi cynglem do wynajęcia - mogą wytrzymać ze sobą dłużej niż godzinę...
W części szczegółowej znajdują się zdjęcia i informacje dotyczące pielęgnacji poszczególnych gatunków roślin. Można w niej znaleźć opisy gatunków o ozdobnych...