Każde grzybobranie to zapowiedź wspaniałego festynu przyrody, olśniewającego różnorodnością grzybowych odmian i gatunków. Cieszą nasze oczy, a podniebieniu dostarczają niezapomnianych wrażeń smakowych. Jednak, jak odróżnić grzyby jadalne od trujących? Jak rozpoznać najsmaczniejsze wśród smacznych? Książka zawiera informacje o gatunkach grzybów, ich cechach oraz sposobie oznaczania. Opisy zostały uzupełnione kolorowymi fotografiami, z którymi miłośnicy grzybów mogą porównać znalezione przez siebie okazy. Rzetelność zawartej tu wiedzy na temat królestwa grzybów gwarantuje doświadczony, certyfikowany grzyboznawca - Wiesław Kamiński
Wydawnictwo: DRAGON
Data wydania: 2024-06-21
Kategoria: Hobby
ISBN:
Liczba stron: 192
Następna część opowieści o pomysłowym chłopcu i jego wesołym dziadku. Marzeniem Cedryka jest zdobycie serca Chen, próbuje więc różnych sposobów, aby zrobić...
Tę książkę, napisaną przez praktyków dyplomacji i ekspertów, trzeba przeczytać, żeby wiedzieć, gdzie jest miejsce Polski w wirującym coraz szybciej świecie...