Astrofizyka dla zabieganych

Zadajesz sobie następująca pytania: Jakie jest nasze miejsce we wszechświecie? Jak przenika nas wszechświat? Jaka jest natura przestrzeni oraz czasu? Jeżeli chcecie poznać w przystępny sposób trafiające do wyobraźnie odpowiedzi na te pytania, ta pozycja jest właśnie dla Was. Autor ,,przenosi'' kosmos bliżej ziemi. Piszę o nim w sposób jasny, zwięzły i dawką wysublimowanego poczucia humoru. W pogoni za uciekającym czasem, brakuje nam chwili na przyziemne sprawy, więc nie myślimy o tym co tak odległe. Warto znaleźć kilka chwil w ciągu dnia na tą książkę i dać się oderwać ode ziemi. Książka Tysona naprawdę może Was zaskoczyć.

Informacje dodatkowe o Astrofizyka dla zabieganych:

Wydawnictwo: Insignis
Data wydania: b.d
Kategoria: Popularnonaukowe
ISBN: 978-83-65743-53-4
Tytuł oryginału: Astrophysics for People in a Hurry
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Jeremi Ochab

Kup książkę Astrofizyka dla zabieganych

Astrofizyka dla zabieganych - opinie o książce

Chyba w maju przeczytałam Kosmiczne zachwyty, a teraz przyszedł czas na Astrofizykę dla zabieganych. Cóż mogę powiedzieć? Dokładnie to samo, co przy pierwszej książce. Dodam też, że gdyby taki ktoś jak Neil uczył mnie w szkole fizyki to... zapewne rozumiałabym 90% materiału. Gość jest FENOMENALNY w tłumaczeniu wszystkiego... jeśli temat jest ciężki albo trudny do ogarnięcia - szybkie odniesienie do znanego nam świata, anegdotki i przykładziki z życia wzięte i dany temat nagle robi się prawieże banalnie prosty.

Avatar użytkownika - Violetkove
Violetkove
Przeczytane:2018-05-15, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2018,

Lubię książki, z których mogę dowiedzieć się coś ciekawego. Astrofizyka dla zabieganych zdecydowanie do nich należy. Zawarte w niej informacje są przede wszystkim ciekawe, zwięźle sformułowane, zrozumiałe nawet dla laika. Dodatkowy plus za humor autora:) Wszyscy zafascynowani niebem i tym, co znajduję się poza naszą planetą znajdą w tej malutkiej książeczce coś ciekawego. Polecam!

Avatar użytkownika - Wiesia63
Wiesia63
Przeczytane:2018-02-13, Ocena: 6, Przeczytałam, 52 książki 2018,

Książka w sposób przystępny i z dozą dobrego humoru przybliża informacjii o wszechświecie oraz czasoprzestrzeni. Autor odpowiada na wiele egzstecjanych pytań. Wyjaśnia także jak powstało życie na ziemi. Polecam poświęcić czas i odlecieć na chwilę w kosmos.

Avatar użytkownika - arcytwory
arcytwory
Przeczytane:2018-02-00, Ocena: 4, Przeczytałam, Przeczytane przez M.,

Ciekawa książka o fizyce? Oto ona!
Rzadko można trafić na taką pozycję. Muszę przyznać, że jest to świetna książka. Autor w humorystyczny sposób przekazuje wiedzę o interesującym temacie, jakim jest kosmos. Nie robi tego w trudnym do zrozumienia języku, tylko momentami aż łopatologicznie. Racja, czasem pojawiają się fragmenty (od paru linijek do kilku kartek), w których pojawiają się skomplikowane i trudne do pojęcia rzeczy. Jednak przy większym skupieniu można je mniej więcej zrozumieć. Więc ja jestem jak najbardziej za. A wisienką na torcie jest ta piękna okładka. Po prostu kosmos!

Avatar użytkownika - Fjorton
Fjorton