Książka z gatunku poniewierających. Nie ma pościgów, brutalnych akcji, ale to co przeżywamy wystarczy. Jest to pierwsza książka autora wydana w Polsce i mam nadzieję że nie ostatnia.
Amerykańskie, turystyczne miasteczko, do którego turyści walą w wakacje w poszukiwaniu pięknych nadmorskich widoków. Ale to miasteczko ma też swoich stałych mieszkańców, ludzi z krwi i kości, mających swoją historię, przeżycia, tajemnice…. 30 lat temu młody chłopak – Vincent, przypadkiem zabił małą dziewczynkę, siostrę swojej ukochanej i musiał ponieść za to karę. Człowiekiem, którego zeznania wpakowały go do więzienia był jego najlepszy przyjaciel, na wskroś uczciwy, obecnie pełniący funkcję policjanta Walk. Mimo że postąpił właściwie, wciąż ugina się pod ciężarem wyrzutów sumienia. Nic się nie zmieniło, miasteczko nadal trwa, młodzi ludzie już dorośli, a jednak ta tragedia ich złamała. Star – była dziewczyna Vincenta i siostra zamordowanej nie radzi sobie z dorosłym życiem. Jest matką 13letniej Duchess i małego 5letniego Robina, ale jej życie jest gdzieś indziej – alkohol, narkotyki, próby samobójcze. Duchess musiała dorosnąć w błyskawicznym tempie – jest matką dla brata i ochroniarzem dla niedojrzałej matki. Otoczyła się drutem kolczastym i nikomu nie da się zbliżyć – jest wulgarna, obcesowa i groźna dla każdego kto jej podpadnie. Jest banitką i walczy jak lew by ochronić brata. A jednak wciąż to mała dziewczynka chcąca być po prostu dzieckiem, którym ktoś wreszcie się zajmie. Gdy Vincent wychodzi z więzienia wszystko po trochu zaczyna się walić. Jak wiele nieszczęść człowiek jest w stanie znieść i dlaczego za winy dorosłych cierpią dzieci.
Książka ściskająca za gardło.
Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2023-05-17