„Jurgen Klopp. Człowiek, który zmienił Liverpool” to książka przybliżająca czytelnikowi osobę Jurgena Kloppa, który zapisał się w historii FC Liverpool jako menadżer, który zmienił losy klubu!
Jestem kobieta, lecz mimo to zawsze chętnie oglądałam mecze i kibicowałam podczas ich oglądania. Oczywiście znam postać Kloppa, bo jego zna chyba każdy fan piłki nożnej, a ci, którzy się nią nie interesują i tak o nim słyszeli.
Książka przedstawia nam wgląd do kariery człowieka, który miał ogromny wpływ na losy drużyny FC Liverpool, to właśnie z nim zespół zdobył Ligę Mistrzów oraz Premier League. Wielkie zaangażowanie menadżera, jego charyzma i umiejętności miały ogromny i zbawienny wpływ na wyniki, które drużyna osiągała. Książka pokazuje jego osobę, działania i osiągnięcia, mamy możliwość poznania Jurgena Kloppa od wewnątrz, ale także przedstawione zostało postrzeganie jego osoby przez legendy piłki nożnej.
Osobiście odkąd pamiętam, zawsze śledziłam jego karierę i pamiętam jego osobę jeszcze z czasów, gdy sam grał na boisku! Niemniej jednak myślę, że wszyscy zapamiętamy jego menadżerską karierę w FC Liverpoolu, bo to właśnie tam odnosił największe życiowe sukcesy!
Książka została przepięknie wydana, spodoba się zarówno tym, którzy kochają piłkę nożną, jak również tym którzy niewiele o niej wiedzą! Myślę, że będzie idealnym prezentem gwiazdkowym, dla jego fanów i sama już zamierzam taki sprawić! Bardzo polecam to wspaniałe wydanie ubarwione fotografiami, które zabrały mnie w podróż wspomnień!
Za możliwość przeczytania i zrecenzowania książki serdecznie dziękuję Wydawnictwu!
Wydawnictwo: Otwarte
Data wydania: 2024-11-13