Japonia. Podróżnik rodzinny

Nakładem Wydawnictwa Pascal ukazał się Podróżnik rodzinny związany z Japonią. Krajem do którego wielu chciałoby się udać z rodziną. Jednak maluchy bywają grymaśne w podróży i gdy słyszą, że podróż może być długa lubią pokazać „focha”. Zatem jak ich zachęcić do wakacji z rodzicami? Właśnie to może być rozwiązanie. Taki podróżnik.

Ma on na celu zaplanowanie eskapady. Znajduje się w nim opis miejsca do którego mali odkrywcy udadzą się ze swoimi opiekunami. Mapa, na której oznaczone są nasze kraje i strona poświęcona uczestnikom podróży, która wygląda jak mini ankieta.

Oprócz powyższego, dzieciaki czytając go zaznajomią się z charakterystyką religii, stroju, domów i pojazdów a także pismem i jedzeniem. Zostało w nim opisanych kilka najważniejszych miast tego kraju, a żeby małym odkrywcom się nie nudziło znajdują się w nim gry, krzyżówki i sudoku.

Jest parę stron poświęconych na scharakteryzowanie kilku dni, które mają formę dziennika i dwie strony przeznaczone na własne notatki.

Podróżnik kierowany jest nie tylko dla dzieci. Dorośli także znajdą w nim kilka przydatnych informacji i może on służyć za kierunkowskaz do zorganizowania kolejnej wycieczki.

Jako, że tą destynację mam w planach (kiedysiejszych) to sądzę, że ja również się nim będę posiłkowała.

Współpraca barterowa z Wydawnictwem Pascal.

Informacje dodatkowe o Japonia. Podróżnik rodzinny:

Wydawnictwo: Pascal