Japonia. Podróżnik rodzinny

Ten PODRÓŻNIK RODZINNY to przewodnik dla dzieci, ale i dla dorosłych.

Znajdziecie w nim konkretne informacje i ciekawostki podane w lekkiej formie, idealnej dla podróżnika w każdym wieku. Do tego krzyżówki, wykreślanki i inne zadania.

Książkę pokocha każdy fan Japonii i spędzi z nią mnóstwo czasu w domu, a może kiedyś również w samolocie lub podczas podróży tokijskim metrem!

U nas to działa! Dlaczego u Was ma być inaczej?

Nazywamy się Basia i Tomek, a naszą pasją są podróże. Kiedyś nie przeszkadzało nam nocowanie na lotniskach i podróżowanie z jednym plecakiem, ale odkąd pojawili się nasi synowie, dostosowujemy styl zwiedzania do ich potrzeb.

Dzieci zmieniają wszystko, ale to nie oznacza rezygnacji z marzeń, co udowadniamy, odkrywając świat z Antkiem i Ignasiem.

Wszystkie informacje testowaliśmy na sobie. Wróciliśmy szczęśliwi i zadowoleni :)

W Podróżniku Rodzinnym zebraliśmy najważniejsze informacje, które przydadzą się zarówno dzieciom, jak i rodzicom.

To doskonały sposób, by poznać ten piękny kraj, wspólnie go ,,doświadczyć" oraz stworzyć wspomnienia, które będą trwalsze niż zdjęcia.

Informacje dodatkowe o Japonia. Podróżnik rodzinny:

Japonia. Podróżnik rodzinny - opinie o książce

Avatar użytkownika - dianawiszniewska
dianawiszniewska
Przeczytane:2024-12-13, Ocena: 6, Przeczytałam,

Jeśli znasz kogoś kto wrócił z Japonii, lub się tam wybiera ta książka będzie fantastycznym pomysłem na prezent dla tej osoby. Ten podróżnik rodzinny to nie tylko opis ciekawych miejsc jakie warto zobaczyć w Japonii, ale również dziennik podróży z ciekawymi zadaniami dla dzieci. Znajdziesz w nim miejsce na plan podróży, informacje i ciekawostki o tym egzotycznym miejscu, przybliżenie kultury, kuchni czy religii. Ta książka ma w sobie wszystko to co jest najciekawsze. Cudownie wydana, w ładnej twardej oprawie, z mnóstwem miejsc na własne doświadczenia z podróży, w których możemy opisać jakie potrawy spróbowaliśmy, co nam najbardziej się podobało, jest miejsce na wklejenie biletów, czy narysowanie czegoś. Widziałam już sporo książek o różnych miejscach, ale tak ładnie wydanej i napisanej w przemyślany sposób jeszcze nie. Aż mam ochotę by w najbliższym czasie zaplanować swoją podróż do Japonii.

Avatar użytkownika - Czytadlo
Czytadlo
Przeczytane:2024-12-03, Ocena: 5, Przeczytałem,

Zaplanuj swoją podróż do Japonii – kreatywnie i z pasją

Barbara Wichrzycka w swojej książce "Japonia. Podróżnik rodzinny" stworzyła wyjątkowe połączenie przewodnika, dziennika i książki aktywnościowej, która zachwyci zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jest to publikacja, która doskonale oddaje ducha Japonii – kraju pełnego kontrastów, tradycji i nowoczesności, a jednocześnie zachęca do aktywnego odkrywania tego niezwykłego miejsca.

Co znajdziemy w książce?

"Japonia. Podróżnik rodzinny" to nie tylko zbiór faktów i ciekawostek o Kraju Wschodzącego Słońca. Książka oferuje czytelnikowi:

Kompendium wiedzy o Japonii: Autorka w przystępny sposób przybliża kulturę, tradycje, legendy oraz codzienne życie Japończyków. Czytelnik odkryje między innymi tajniki ceremonii parzenia herbaty, zakładania kimona, sztuk walki, a także dowie się o symbolice japońskich wiśni, znaczeniu karpi i żurawi oraz unikalnych metodach relaksu i dbania o zdrowie w japońskim stylu.

Planowanie i personalizacja podróży: Książka pełni funkcję interaktywnego dziennika. Czytelnik znajdzie tu miejsce na własne notatki, zdjęcia czy pamiątki z podróży, a także dokładny plan podróży, który pomoże zorganizować wymarzony wyjazd.

Elementy aktywizujące: W książce umieszczono krzyżówki, wykreślanki, kolorowanki oraz zadania, które sprawią, że lektura stanie się wciągającą zabawą. To świetne rozwiązanie, szczególnie dla rodzin podróżujących z dziećmi.

Estetyka i inspiracje: "Japonia. Podróżnik rodzinny" jest pięknie zilustrowana – pełna zdjęć, rysunków i starannie zaprojektowanych elementów graficznych, które zachęcają do dalszego poznawania Japonii.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?

Książka Barbary Wichrzyckiej wyróżnia się na tle innych przewodników. Jej przystępny język i atrakcyjna forma sprawiają, że jest to idealna pozycja dla całej rodziny. Dzieci znajdą tu dużo zabawy i możliwość aktywnego uczestniczenia w poznawaniu Japonii, a dorośli docenią praktyczność i bogactwo informacji.

"Japonia. Podróżnik rodzinny" to więcej niż przewodnik – to zaproszenie do podróży pełnej emocji, nauki i wrażeń. Jest to książka, która zachęca do eksploracji świata z otwartością i ciekawością, pozwalając odkryć magię Japonii na własnych warunkach.

Podsumowanie

Zwiedzenie Japonii to marzenie, które zdecydowanie warto zrealizować! To kraj pełen kontrastów – od nowoczesnych metropolii jak Tokio po spokojne, tradycyjne wioski i świątynie w Kioto. Fascynująca kultura, przepiękne krajobrazy, jedzenie, które jest prawdziwą ucztą dla zmysłów i gościnni ludzie sprawiają, że Japonia pozostanie w pamięci na zawsze. Barbara Wichrzycka stworzyła dzieło, które jest nie tylko użytecznym narzędziem dla podróżujących, ale także inspirującą i angażującą lekturą. "Japonia. Podróżnik rodzinny" to idealna propozycja dla wszystkich, którzy marzą o podróży do Kraju Wschodzącego Słońca lub chcą zgłębić jego fascynującą kulturę w zaciszu własnego domu.

Avatar użytkownika - mag-tur
mag-tur
Przeczytane:2024-12-02, Ocena: 5, Przeczytałem,

Nakładem Wydawnictwa Pascal ukazał się Podróżnik rodzinny związany z Japonią. Krajem do którego wielu chciałoby się udać z rodziną. Jednak maluchy bywają grymaśne w podróży i gdy słyszą, że podróż może być długa lubią pokazać „focha”. Zatem jak ich zachęcić do wakacji z rodzicami? Właśnie to może być rozwiązanie. Taki podróżnik.

Ma on na celu zaplanowanie eskapady. Znajduje się w nim opis miejsca do którego mali odkrywcy udadzą się ze swoimi opiekunami. Mapa, na której oznaczone są nasze kraje i strona poświęcona uczestnikom podróży, która wygląda jak mini ankieta.

Oprócz powyższego, dzieciaki czytając go zaznajomią się z charakterystyką religii, stroju, domów i pojazdów a także pismem i jedzeniem. Zostało w nim opisanych kilka najważniejszych miast tego kraju, a żeby małym odkrywcom się nie nudziło znajdują się w nim gry, krzyżówki i sudoku.

Jest parę stron poświęconych na scharakteryzowanie kilku dni, które mają formę dziennika i dwie strony przeznaczone na własne notatki.

Podróżnik kierowany jest nie tylko dla dzieci. Dorośli także znajdą w nim kilka przydatnych informacji i może on służyć za kierunkowskaz do zorganizowania kolejnej wycieczki.

Jako, że tą destynację mam w planach (kiedysiejszych) to sądzę, że ja również się nim będę posiłkowała.

Współpraca barterowa z Wydawnictwem Pascal.

Kobiety naukowców
Aleksandra Glapa-Nowak