Jak doradzałem dyktatorom

,,Rób wszystko, o co poprosimy. I rób to z uśmiechem. Nawet jeśli to nie wchodzi w zakres twoich obowiązków. Nawet jeśli to dziwaczne."

To niebywałe jak wpływowe kontakty potrafią jednym ułożyć przyszłość, a drugim ją zniszczyć. Ta książka jest idealnym dowodem na to, że niektórzy ludzie potrafią manipulować innymi. To opowieść o człowieku, który szastał słowami na prawo i lewo, by wybronić największych kłamców. W tej opowieści opartej na faktach liczą się grube pieniądze, dobra zabawa i umiejętności wybrnięcia z każdej sytuacji. Pomimo ludzi wysoko ustawionych w hierarchii, zawsze znalazł się taki, który szantażem potrafił go złamać. Wystarczyło sprawdzić życie na sekretnym poziomie i już w razie czego mieliśmy gotowego sojusznika, aby ino to co ukrywa nie wyszło na światło dzienne. Mamy wymienionych sławnych ludzi skąpanych w różnych ciemnych częściach życia, którzy ,,leczyli się " u naszej postaci. Nie trudno się domyślić, że nie chodziło tutaj o chorobowe diagnozy. Praca tej osoby była niezwykle niebezpieczna, gdyż mogła się odbić na całym jego życiu. By dokładniej przyjrzeć się temu, co takiego robił, zaczniemy od pojawienia się policji w jego domu, a następnie do przejścia na czas wsteczny, kiedy to dopiero poznawał sztukę życia. To czym się zajmował zawsze musiało być ściśle tajne, gdyż jakakolwiek wpadka z jego strony ważyła by losy nie tylko jego samego. Muszę przeczytać, że im wyżej w hierarchii polityki, tym prawda jest bardziej przeciwstawna do czynów. Ogólnie, to chcę polecić tą książkę każdemu, komu się wydaje, że istnieje sprawiedliwość na świecie. Którzy są przekonani, że politycy chcą tylko naszego dobra, albo którzy zwyczajnie chcą wiedzieć jak wygląda prawda od ich strony. Tylko uprzedzam, że zagrania psychologiczne mogą być nieco trudniejsze w odbiorze nie tylko ze względu na to jakie są, ale do czego mają doprowadzić. Szczerze wam przyznam, że chciałabym się odnieść do tej treści ze swojej strony, lecz z uwagi na to, co tutaj przeczytałam, mogę wam tylko ją polecić;-)

Informacje dodatkowe o Jak doradzałem dyktatorom:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2025-03-12
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
ISBN: 9788384020654
Tytuł oryginału: All The Worst Humans
Dodał/a opinię: Ewelina Przespolewska

Tagi: Biografie i literatura faktu

Zobacz opinie o książce Jak doradzałem dyktatorom

Kup książkę Jak doradzałem dyktatorom

Dotyk marcepanowych marzeń