Jakiś czas temu Magda Gessler dotarła do Lęborka, gdzie przeprowadziła kolejną odsłonę swoich Kuchennych rewolucji. Tym razem o pomoc restauratorkę poprosił właściciel restauracji Nusma. Czy Magda Gessler odkryła, gdzie leży problem?
fot. TVN / mat. prasowe x-newsMagda Gessler przemierzła wzdłuż i wszerz Polskę, by pomóc kolejnym restauracjom w tarapatach. W 27 sezonie Kuchennych Rewolucji przyjechała do Lęborka, gdzie odpowiedziała na apel restauratora. Co wydarzyło się podczas tych rewolucji?
Kuchenne rewolucje: Nusma – opis. Co się wydarzy?
W Lęborku Mirek od osiemnastu lat prowadzi swoją restaurację. Pomagali mu rodzice. Najpierw była kawiarnia, a potem pojawił się lokal z obszernym menu. Ostatnio właściciel ma jednak problem z pracownikami, dlatego Mirek jest i kucharzem, i kelnerem, i szefem.
Czytaj również: Kuchenne rewolucje - restauracja "Burger i Spółka". Jak wypadnie rewolucja w Łodzi?
Rodzice cały czas ratują finansowo biznes syna, ale obawiają się, że dłużej nie dadzą rady. Na pomoc zostaje więc wezwana Magda Gessler. Musi nauczyć Mirka, jak być samodzielnym. Jej zdaniem liczenie na wsparcie rodziców jest fatalnym pomysłem.
Kuchenne rewolucje: Nusma – gdzie i kiedy obejrzeć odcinek?
Po raz pierwszy odcinek Kuchennych Rewolucji z Lęborka zobaczyć można było jesienią zeszłego roku. Odcinek z restauracji Nusma ponownie zobaczyć będzie można w czwartek, 1 sierpnia 2024 r. o godz. 20:50 na antenie stacji TVN.
Czytaj również: W obronie rodziny oraz swojego imienia... – Drapacz chmur
Jeśli nie zdążyliście zobaczyć programu w telewizji, odcinek jest już dostępny na platformie Player.pl.
Kuchenne rewolucje: Nusma – gdzie to?
Nusma - a już teraz Śledź Ten Bar - znajduje się w Lęborku, przy ulicy Staromiejskiej 1. Magda Gessler uznała, że lokal będzie serwował pyszne dania ze śledzia!
Kuchenne rewolucje: Nusma – menu
W Śledź Ten Bar goście kochający śledzie poczują się, jak w raju. Na start dostaną ptysia z kremem ze szprotek. Nie zabraknie tatara ze śledzia, śledzia w musztardzie, sosie BBQ, z jabłkiem. Na gorąco zjemy zupę z wędzonych ryb.
Czytaj również: „Kuchenne Rewolucje”: Bistro Kolorowe smarowane sznytki w Tarnowie. Kanapkarnia z nietypowymi pastami
Miłośnicy mięsa mogą liczyć także na tatar z polędwicy wołowej.
Kuchenne rewolucje: Nusma – czy rewolucja się udała?
Po powrocie do lokalu Magda Gessler nie kryje swojego zadowolenia. Prawie wszystko okazuje się być pyszne, a dekoracje bardzo atrakcyjne i ciszące oko. Tylko tatar pozostawia trochę do życzenia.
Bardzo dobre. Śledź w musztardzie CUDOWNY.
komentuje z uznaniem. Tym samym rewolucja zostaje zaliczona na piątkę z minusem.
Czytaj również: Kuchenne Rewolucje: Bar Przystanek Italia – menu, ceny, gdzie jest?
Jestem dumny - opowiada właściciel, który cieszy się z tak pozytywnej oceny.
Tagi: kuchenne rewolucje, programy reality show, kulinarne,