Kuchenne rewolucje - restauracja "Burger i Spółka". Jak wypadnie rewolucja w Łodzi?

Data: 2023-11-16 14:05:02 | Ten artykuł przeczytasz w 4 min. Autor: Danuta Awolusi
udostępnij Tweet

W ostatnim odcinku programu Kuchenne rewolucje Magda Gessler zajrzała do Tarnowa, gdzie na miejsce restauracji sushi powstała... pyszna kanapkownia! A z jakim wyzwaniem restauratorka zmierzy się tym razem? 

Magda Gessler, prowadząca program "Kuchenne rewolucje" w mieście Łódź
fot. TVN/TOMASZ URBANEK / mat. prasowe x-news

Kuchenne rewolucje: Burger i Spółka – opis. Co się wydarzy? 

W dzielnicy Łodzi o nazwie Retkini Darek otworzył niegdyś jedną z pierwszych burgerowni, która początkowo cieszyła się wielką popularnością. Obecnie do biznesu trzeba dokładać około 10 000 zł miesięcznie. Do programu Darka zgłosiła jego siostra Ania, która nie chce, by mężczyzna się poddawał. 

Czytaj również: Kuchenne rewolucje - restauracja "Jani Sushi". Jak wypadnie rewolucja w Tarnowie??

Podobno cała obsługa jest zdania, że serwowane w lokalu jedzenie jest pyszne. Co na ten temat sądzi sama Magda Gessler? 

Kuchenne rewolucje: Burger i Spółka – gdzie i kiedy obejrzeć odcinek?

Premierowy odcinek programu Kuchenne rewolucje: Burger i Spółka można zobaczyć w czwartek, 16 listopada 2023 o godzinie 21.35 na antenie telewizji TVN.

Czytaj również: Przysięga - odc. 801 - streszczenie - Drugie badanie da pozytywne wyniki?

Jeśli nie zdążyliście zobaczyć programu w telewizji, odcinek jest już dostępny na platformie Player.pl

Kuchenne rewolucje: Burger i Spółka – gdzie to?

Burger i Spółka - a już teraz Florida Ananas Burger Bar - znajduje się w Łodzi, przy ulicy Kostki Napierskiego 1. Magda Gessler uznała, że lokal nadal będzie serwował hamburgery. Ale nie byle jakie! 

Kuchenne rewolucje: Burger i Spółka – menu

W Florida Ananas Burger Bar goście mogą spróbować burgerów z dodatkami: grillowanego tatara z polędwicy wołowej, siekanego mięsa w stylu południowo-amerykańskim, oraz szarpanej karkówki wieprzowej.

Czytaj również: Kuchenne rewolucje - restauracja "Hot Devil Pizza". Jak wypadnie rewolucja w Łodzi?

Nie brakuje także sałatki arbuzowej i lodów kokosowych! 

Kuchenne rewolucje: Burger i Spółka – czy rewolucja się udała?

Po powrocie do lokalu Magda Gessler jest zadowolona z tego, jak wyglądają i smakują burgery. 

Mięso jest idealne, naprawdę przepyszne. 

komentuje z zadowoleniem. Egzamin zdany! Niektóre rzeczy są jednak do poprawki - na przykład sałata arbuzowa, która jest zbyt wodnista i za mało doprawiona. Jednak całość zrobiła doskonałe wrażenie. 

Czytaj również: „Kuchenne Rewolucje”: Bistro Ach! Pomidor w Grudziądzu. Nowa odsłona dawnego baru

Ogólnie miejsce jest bardzo dobre i gdybyście mieli trochę więcej jaj, to miejsce byłoby już pełne - komentuje, bo właściciel dał znać, że obroty jeszcze nie wskoczyły na właściwy poziom.

Tagi: kuchenne rewolucje, programy reality show, kulinarne,

REKLAMA

Zobacz także

Musisz być zalogowany, aby komentować. Zaloguj się lub załóż konto, jeżeli jeszcze go nie posiadasz.

Reklamy
Recenzje miesiąca
Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak
Biedna Mała C.
Zagubiony w mroku
Urszula Gajdowska ;
Zagubiony w mroku
Jeszcze nie wszystko stracone
Paulina Wiśniewska ;
Jeszcze nie wszystko stracone
Zmiana klimatu
Karina Kozikowska-Ulmanen
Zmiana klimatu
Szepty jeziora
Grażyna Mączkowska
Szepty jeziora
Oszpicyn
Krzysztof A. Zajas ;
Oszpicyn
Tropem miłości
Izabela M. Krasińska
Tropem miłości
Psy gończe
Joanna Ufnalska
Psy gończe
Pokaż wszystkie recenzje