Na antenie telewizji TVN oraz w serwisie Player.pl ruszyła właśnie wiosenna edycja programu Kuchenne rewolucje. Magda Gessler po raz kolejny ratuje polskich restauratorów i uczy, jak dobrze karmić ludzi. Jakie emocje i smaki czekają nas w najnowszym odcinku?
Kuchenne rewolucje: restauracja Grande Cozze – opis. Co się wydarzy?
Szok! Jeszcze się nie zdarzyło, by restauracja, w której już raz miała miejsce udana rewolucja kulinarna autorstwa Magdy Gessler, błagała ponownie restauratorkę o pomoc. Tak się jednak stało. Sylwia i Tomek przejęli restaurację po szwagrze Mariuszu, który obiecywał, że wszystko pójdzie świetnie. Szybko jednak okazało się, że lokal boryka się z wieloma problemami. Kłania się totalny brak doświadczenia. Pojawił się także kredyt...
Czytaj również: Kuchenne rewolucje - restauracja "Dobre Miejsce". Czy lokal Joanny i Macieja w Poznaniu przejdzie rewolucję?
Zdesperowani, wysłali Magdzie Gessler błagalny list z prośbą o wsparcie. Czy mistrzyni po raz drugi uratuje ten sam lokal? Jej pierwsze wrażenie po powrocie jest takie, że jedzenie wciąż jest smaczne, więc problem musi leżeć w braku doświadczenia nowych właścicieli.
Kuchenne rewolucje: restauracja Grande Cozze – gdzie i kiedy obejrzeć odcinek?
Premierowy odcinek programu Kuchenne rewolucje: restauracja Grande Cozze można zobaczyć w czwartek, 10 maja 2023 o godzinie 21.35 na antenie telewizji TVN. Powtórka czeka w sobotę, 13 maja o godzinie 17.55, także na antenie TVN.
Czytaj również: W obronie rodziny oraz swojego imienia... – Drapacz chmur
Jeśli nie zdążyliście zobaczyć programu w telewizji, odcinek będzie dostępny na platformie Player.pl.
Kuchenne rewolucje: restauracja Grande Cozze – gdzie to?
Restauracja Grande Cozze pod nową Trattoria Buon Posto całkowicie zmieniła swoją energię, choć wciąż będzie serwować kuchnię włoską. Miejscówkę znajdziecie w Kielcach, przy ul. Równej 4B.
Czytaj również: „Kuchenne rewolucje” – Nie ma jak u mamy / Sama Rozkosz. Magda Gessler odwiedzi Wrocław
Kuchenne rewolucje: restauracja Grande Cozze – menu
Hasłem przewodnim staną się cytryny. W menu pojawią się faszerowane owoce cytrusowe, placuszki z farszami, zielony rosół z białych mięs, oraz kluseczki z parmezanem i pesto z bazylii. Danie główne to cienkie plastry cielęciny owijane w szynkę dojrzewającą. Na deser cytrynowe zabajone. Obecnie w menu nie brakuje także wybornych owoców morza,
Czytaj również: Kuchenne rewolucje - restauracja "Voila". Czy w Krakowie przyjmą się francuskie smaki?
Kuchenne rewolucje: restauracja Grande Cozze – czy rewolucja się udała?
Po powrocie Magda Gessler była zachwycona smakiem dań. Rewolucja - drugi raz w tym samym miejscu - okazała się wielkim sukcesem.
Jedzenie tu jest pyszne!
Czytaj również: Kuchenne Rewolucje w Trzcielu – restauracja Incognito / Szynk u Tasi Terleckiej. Co się wydarzy?
Kuchenne rewolucje: restauracja Grande Cozze – książki
Poszukujecie historii pełnych smaków i przepisów, równie smacznych jak w programie Kuchenne rewolucje: restauracja Grande Cozze? Koniecznie przejrzyjcie książkę kulinarną Jedz pysznie sezonowo! Publikacja Anny Zyśk to 120 przepisów na wybitne dania z sezonowych składników.
Książkę w dobrej cenie kupić można poniżej: