Na antenie telewizji TVN oraz w serwisie Player.pl ruszyła właśnie jesienna, 27 edycja programu Kuchenne rewolucje. Magda Gessler po raz kolejny ratuje polskich restauratorów i uczy, jak dobrze karmić ludzi. Jakie emocje i smaki czekają nas w najnowszym odcinku?
Kuchenne rewolucje: Dziupla u Wuja – opis. Co się wydarzy?
Góralska restauracja "Dziupla u Wuja" znajduje się na Śląsku Cieszyńskim. Jakiś czas temu czwórka właścicieli postanowiła przenieść lokal na większy metraż, co oczywiście generuje ogromne koszty. Okazuje się, że brak gości oraz liczne konflikty zaczęły doprowadzać interes do ruiny. Przetrwanie kolejnej zimy wydaje się nierealne, bo Michał i Iwona stracili już wszystkie oszczędności.
Czytaj również: Kuchenne Rewolucje: Bar Koperkowy – menu, ceny, gdzie jest?
W harmidrze góralskich charakterów i skocznej muzyki Magda Gessler zjawi się, by ratować sytuację. Czy jej się to uda?
Kuchenne rewolucje: Dziupla u Wuja – gdzie i kiedy obejrzeć odcinek?
Najbliższa emisja programu Kuchenne Rewolucje Dziupla u Wuja będzie miała miejsce w czwartek, 6. czerwca 2024 o godzinie 21:35 w TVN. Jest to już powtórna emisja programu.
Premierowo program Kuchenne rewolucje: Dziupla u Wuja można było zobaczyć w czwartek, 28 września 2023 o godzinie 21.35 na antenie telewizji TVN.
Czytaj również: W obronie rodziny oraz swojego imienia... – Drapacz chmur
Jeśli nie zdążyliście zobaczyć programu w telewizji, odcinek jest już dostępny na platformie Player.pl.
Kuchenne rewolucje: Dziupla u Wuja – gdzie to?
Restauracja Dziupla u Wuja - a już teraz Gospoda Pękata Chata - znajduje się w Górkach Wielkich, przy ul. Zofii Kossak-Szczuckiej 144. Magda Gessler jest zdania, że lokalizacja lokalu jest cudowna i warto tam zajrzeć chociażby dla samych widoków. A jak jest w środku? Pękato! Pękate kwiaty i pękate kolory przyciągają uwagę już od progu.
Kuchenne rewolucje: Dziupla u Wuja – menu
W Gospodzie Pękata Chata serwuje pękate menu - a więc dorodne i pełne. Przystawką jest liść kapusty faszerowany warzywami, podany z pesto z koperku. Drugim daniem stały się placki ziemniaczane z pieczoną papryką i bakłażanem. Gwoździem jest jednak pękaty schab, faszerowany sztywnym, marynowanym boczkiem. Miłośnicy zup będą mogli skosztować krupniku na żeberkach.
Czytaj również: Kuchenne Rewolucje. Gospoda Lasowiackie serce – menu, ceny, gdzie jest?
Kuchenne rewolucje: Dziupla u Wuja – czy rewolucja się udała?
Po powrocie do lokalu Magda Gessler otrzymała dania, które zrobiły na niej kolosalne wrażenie. TU JEST GENIALNIE - skomentowała.
Pieczeń jest obłędna. Lepsza niż ostatnio! Rozpływa się w ustach. Placki z bakłażana i papryki - obłędne.
Magda Gessler jest dumna z właścicieli.
Czytaj również: Kuchenne rewolucje - restauracja "Zajazd Dwa Koguty". Jak wypadnie rewolucja we Przędzelu?
W życiu nie jadłam tak dobrej powtórki z moich dań - mówi szczerze.
Kuchenne rewolucje: Dziupla u Wuja – książki
Poszukujecie historii pełnych smaków i przepisów, równie smacznych jak w programie Kuchenne rewolucje: Dziupla u Wuja? Koniecznie przejrzyjcie książkę kulinarną 100 pomysłów na ciasta bez pieczenia! Anna Lekka stworzyła szybkie i pyszne przepisy na obłędne słodkości!
Książkę w dobrej cenie kupić można poniżej:
Tagi: kuchenne rewolucje, programy reality show, kulinarne,