Żmije

Tom 2 cyklu Witia

Pierwsza misja młodej Witii Daboru odniosła pełen sukces. Odnowiony sojusz z Żeglarzami z wysp Trogen nie tylko wzmocnił pozycję Witii, ale również przyniósł nadzieję na osłabienie niepokonanej do tej pory potęgi Cesarstwa Hemaru. Droga do tronu, do odzyskania władzy w Daborze wydaje się stać otworem. Wydaje się...

Noc Dnia - zaćmienie słońca - przyniosła zupełnie nieprzewidziane konsekwencje. Obudziła siły, o których wszyscy, włączając w to zielarki i rezydujące w zaświatach przodkowie, zapomnieli. Siły, których nikt nie brał pod uwagę. Siły ciemności i chaosu, siły przedwiecznych żywiołów: moc zdradliwej i podstępnej jak żmija Alwiny oraz moc demonów daborskiej ziemi.

Długo wyczekiwana kontynuacja "Drzewa wspomnień" to porywająca opowieść o przyjaźni, zdradzie, siłę tradycji i cenię zapomnienia.

Informacje dodatkowe o Żmije:

Wydawnictwo: Genius Creations
Data wydania: 2021 (data przybliżona)
Ilustracje:Małgorzata Lewandowska

Tagi: bóg

Kup książkę Żmije

Żmije - opinie o książce

Wydaje się, że nastanie pokój. Jednak z ukrycia wychodzą złe moce. Chaos, zagubienie, utrata zdolności, niepamięć wprowadzają niepokój. Kto przyjaciel, kto wróg? Komu Witia może ufać, kto jest gotów oddać za nią życie. Ciekawa historia. Wadą jest powtarzający się w wydruku błąd przy przenoszeniu wyrazu.

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;