Zmagania z wewnętrznym aniołem. Wiara, choroba psychiczna, uzdrowienie

Nancy Kehoe, siostra zakonna ze Zgromadzenia Najświętszego Serca Jezusa, jest znanym psychologiem klinicznym w Cambridge Health Alliance. Prowadzi terapie grupowe oraz udziela konsultacji dla pracowników opieki psychiatrycznej i geriatrycznej.\r\nZmagania z wewnętrznym aniołem to fascynująca, poruszająca i bardzo osobista opowieść o jej pionierskiej pracy z osobami dotkniętymi chorobą psychiczną. Wbrew niektórym koncepcjom klinicznym, doktor Kehoe w kontakcie z podopiecznymi nie unika rozmów na temat życia duchowego. Jej doświadczenie oraz zamieszczone w książce świadectwa potwierdzają, że poważne potraktowanie problemów religijnych osób chorujących psychicznie jest dla terapeutów warunkiem zrozumienia cierpienia, a nierzadko pomyślnego leczenia pacjentów.\r\n\r\nKsiążka ta pokazuje, jak ważną rolę w odnalezieniu poczucia sensu i pełni w życiu odgrywa wiara. Osobom chorym przyniesie nadzieję, a terapeutom podpowie, jak skutecznie nieść pomoc.

Informacje dodatkowe o Zmagania z wewnętrznym aniołem. Wiara, choroba psychiczna, uzdrowienie:

Wydawnictwo: WAM
Data wydania: b.d
Kategoria: Psychologia
ISBN: 978-83-7505-819-2

Kup książkę Zmagania z wewnętrznym aniołem. Wiara, choroba psychiczna, uzdrowienie

Zmagania z wewnętrznym aniołem. Wiara, choroba psychiczna, uzdrowienie - opinie o książce

Avatar użytkownika - sweet_landrynka1
sweet_landrynka1