Ponad 600 przepisów kuchni wegetariańskiej, głównie dań włoskich przygotowanych ze składników pochodzących z upraw ekologicznych. Książka jest podzielona na pięć dużych rozdziałów: Przekąski, przystawki, sosy i pokarm bogów; Zboża, czyli złoto Ziemi; Jarzyny w całym swoim blasku; Słodkie owoce; Kuchnie świata. Publikację otwiera wstęp szczegółowo wprowadzający w świat potraw wegetariańskich, zawiera ona także wiele istotnych informacji dotyczących właściwości i walorów odżywczych poszczególnych produktów. Sięgając po to opracowanie, dostajemy przepisy między innymi na tarty, sosy, makarony, jarzyny, dania z grilla, przekąski, pizze, podpłomyki, suflety, tartinki czy zupy. Nie brakuje również receptur na światowe hity kuchni wegetariańskiej jak: gazpacho, baklawa, cukierki z syropu klonowego, tortille, chapati, guacamole, humus oraz tzatziki.
Odbiorcy:
- wegetarianie, którzy chcą urozmaicić i ubogacić swój kulinarny repertuar oraz poszerzyć zakres wiedzy, i wszyscy, którzy przykładają wagę do zdrowego odżywiania.
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- zawiera informacje dotyczące przygotowania ponad pół tysiąca potraw wegetariańskich,
głównie dań włoskich, ale znajdują się w niej również najważniejsze specjały kuchni wegetariańskiej z innych stron świata
- nie brakuje w niej porad i ciekawostek na temat poszczególnych składników potraw, dodatkowo zamieszczona została tabela z wartościami odżywczymi użytych produktów
- kryterium doboru receptur jest stopień trudności wykonania.
Informacje dodatkowe o Zielony garnek. 600 przepisów kuchni wegetariańskiej prosto z Włoch:
Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2016-07-29
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
978-83-7971-017-1
Liczba stron: 384
Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Chcę przeczytać,