Zgaduj i naklejaj - W domu i w przedszkolu

Książeczka z naklejkami W domu i w przedszkolu zawiera łamigłówki dla dzieci już od drugiego roku życia. Podczas rozwiązywania zagadek i ćwiczeń maluchy poznają elementy związane z domem, ich kształty, kolory i rozmiary. Nazywają pomieszczenia, przedmioty i zwierzęta z najbliższego otoczenia ukazane na interesujących, kolorowych i przejrzystych ilustracjach.

Przewodnikami po najbliższej dla dziecka przestrzeni domu są Julka i Kuba, którzy na kolejnych stronach bawią się, opiekują zwierzętami, pomagają w przygotowaniu posiłków i podlewaniu kwiatów w ogrodzie.

Ćwiczenia dostosowane są do zdolności poznawczych dzieci rozpoczynających naukę w przedszkolu lub tych, które dopiero przygotowują się do przedszkola. Rozwijające zagadki umożliwią dzieciom zapoznanie i oswojenie się ze środowiskiem przedszkolnym.

Oprawa graficzna zadań gwarantuje zainteresowanie i koncentrację dzieci podczas wykonywania zadań. Angażujące ćwiczenia polegające na uzupełnianiu luk naklejkami, porównywaniu elementów czy rozpoznawaniu kształtów rozwijają spostrzegawczość i myślenie logiczne.

Wszystkie zadania skonstruowano tak, aby podczas ich rozwiązywania wykorzystać lubiane przez dzieci kolorowe naklejki. 216 naklejek to gwarancja zajmującej nauki przez zabawę oraz ćwiczenia sprawności palców i koordynacji oko-ręka.

Informacje dodatkowe o Zgaduj i naklejaj - W domu i w przedszkolu:

Zgaduj i naklejaj - W domu i w przedszkolu - opinie o książce

Porady babuni. Domowa apteczka. 534 sprawdzone sposoby
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Porady babuni. Domowa apteczka. 534 sprawdzone sposoby

Katar, kaszel, gorączka, bóle, nadciśnienie, niestrawność, stres, bezsenność, choroby kobiece....

Komiksy paragrafowe. Łzy bogini Nuwy
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Komiksy paragrafowe. Łzy bogini Nuwy

Zostań bohaterem gry! Stwórz swoją własną niepowtarzalną fabułę. Komiksy, gry paragrafowe czy też gamebooki, bo różnie można je nazywać...