Żar tropików

Karaiby, Anglia, okres regencji. Po raz pierwszy spotykają się na jednej z karaibskich wysp. Elise Barrett to angielska arystokratka, która ukrywa się pod przybranym nazwiskiem. Kilka lat temu uciekła z kraju, przekonana, że podczas gwałtownej kłótni zabiła męża, znęcającego się nad nią i synkiem. Hrabia Reginald Lockwood to królewski agent do zadań specjalnych, który przybył na wyspę, aby prowadzić śledztwo. W egzotycznej scenerii wybucha namiętny romans; kochankowie nie widzą poza sobą świata. Jednak wkrótce życie się o nich upomina; każde z nich musi wrócić do swoich spraw. Po raz drugi spotykają się w Anglii i wtedy Reginald odkrywa, że jego kochanka nie jest tą osobą, za jaką się podawała... Harlequin Enterprises, 2008

Informacje dodatkowe o Żar tropików:

Wydawnictwo: HarperCollins Polska
Data wydania: 2008 (data przybliżona)

Kup książkę Żar tropików

Żar tropików - opinie o książce

Avatar użytkownika - Shi4
Shi4
Przeczytane:2018-11-06, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 (70) książki 2018, Miałam, Romanse,

Jak to w romansach bywa jest ona i on. I oboje, gdy się poznali, okłamywali się nawzajem. Ale kłąmstwo ma krótkie nogi. Gdy wracają z tropików do zimnej Anglii muszą zmierzyć się z prawdą.
Mamy tu intrygę, morderstwa i namiętną miłość. Czy czegoś więcej trzeba w tego typu literaturze? Polecam ciepły kocyk i zanurzyć się w zimny jesienny wieczór w lekturę.

Kyle
T.M. Piro