Zajęcia rewalidacyjne. Zeszyt ćwiczeń dla gimnazjum

Nauka jest super!

Ludzie są różni — jedni z nas lubią matematykę, inni język polski, a niektórzy wolą zajęcia techniczne lub WF. Wiedzę i umiejętności z tych przedmiotów, które lubimy bardziej, łatwiej nam przyswoić. Z innymi przedmiotami czasem bywa trudniej. Nic się nie martw, razem coś na to poradzimy.

Z tym zeszytem ćwiczeń nauczysz się tych rzeczy, które nie są dla Ciebie tak łatwe, jak inne. Przy pomocy pióra, ołówka i kredek będziesz ćwiczyć pamięć i umiejętność rysowania, a także rozwiążesz wiele ciekawych zagadek słownych i matematycznych. Własnoręcznie zaprojektujesz dyplom i zaproszenia na swoje urodziny!
Taka nauka to sama przyjemność.

Zajęcia rewalidacyjne. Zeszyt ćwiczeń dla gimnazjum to pomoc dla nauczyciela i ucznia. Zadaniem zajęć rewalidacyjnych jest wyrównywanie różnic rozwojowych w zakresie np. spostrzegania, logicznego myślenia, pamięci, grafomotoryki. Zadania zebrane w tym zeszycie mają usprawniać nie tylko motorykę ręki, lecz także koordynację wzrokowo-ruchową, logiczne myślenie, spostrzegawczość oraz inne funkcje, jakie uczeń powinien doskonalić w procesie edukacji.

Informacje dodatkowe o Zajęcia rewalidacyjne. Zeszyt ćwiczeń dla gimnazjum:

Zajęcia rewalidacyjne. Zeszyt ćwiczeń dla gimnazjum - opinie o książce

Informatyka Europejczyka. Podręcznik dla gimnazjum. Część 2
Jolanta Pańczyk0
Okładka ksiązki - Informatyka Europejczyka. Podręcznik dla gimnazjum. Część 2

Komputery już dawno przestały pojawiać się wyłącznie w książkach i filmach fantastyczno-naukowych. Dziś są wszędzie -- w domach, szkołach i biurach. Korzystają...

Jolanta Pańczyk0
Okładka ksiązki - Informatyka Europejczyka. Zeszyt ćwiczeń dla gimnazjum. Edycja: Windows XP, Linux Ubuntu, MS Office 2003, OpenOffice.org

Ćwiczenie czyni komputerowego mistrza Nim zaczniesz używać zaawansowanych narzędzi programów komputerowych, sięgnij po bardziej tradycyjną...

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska