Broszura opisująca przemoc w rodzinie, jej charakterystykę, przyczyny, skutki oraz cele i sposoby przeciwdziałania przemocy.

Informacje dodatkowe o Zadania ochrony zdrowia w zakresie przeciwdziałania przemocy domowej. Aspekty prawne i psychologiczne:

Data wydania: 2019 (data przybliżona)
Kategoria: Medycyna i zdrowie

Tagi: Medycyna rodzinna Pielęgniarstwo i usługi pomocnicze medycyny Opieka psychiatryczna przemoc wobec dzieci przemoc domowa przemoc fizyczna przemoc psychiczna

Kup książkę Zadania ochrony zdrowia w zakresie przeciwdziałania przemocy domowej. Aspekty prawne i psychologiczne

Zadania ochrony zdrowia w zakresie przeciwdziałania przemocy domowej. Aspekty prawne i psychologiczne - opinie o książce

Niniejsza broszura podejmuje temat przemocy. Z niej czytelnik dowie się między innymi:
- czym jest przemoc w rodzinie?
- jakie są poszczególne formy i fazy przemocy?
- jakie są symptomy świadczące o przemocy w rodzinie?
- jaka jest rola ochrony zdrowia i jakie pełni ona zadania by przeciwdziałać przemocy?
- czym jest i jak wygląda otworzenie procedury "Niebieskie karty"?
- jak powinien i jak nie powinien wyglądać kontakt z osobą doznającą przemocy?
- jakie są najczęstsze błędy w kontakcie z osobą doznającą przemocy i jak je niwelować?

Krótka broszura, napisana zwięzłym, zrozumiałym językiem, w której zamieszczono zapisy prawne.
Polecam zwłaszcza studentom medycyny oraz studiów resocjalizacyjnych.

Opinia opublikowana na moim blogu:

Kalifornia. Udane Wakacje
Praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Kalifornia. Udane Wakacje

Widok Kalifornii z lotu ptaka może zaskoczyć. Pustynne wyżyny, skaliste góry, lasy gigantycznych drzew, asymetrycznie pochylone, rozległe równiny, poprzecinane...

Cuda świata
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Cuda świata

Książka została zaprojektowana w taki sposób, żeby wprowadzić dzieci w różnym wieku w cuda otaczającego nas świata. Po przylepieniu naklejek plakaty można...