Zabawy i gry ruchowe dla dzieci poruszających się na wózkach inwalidzkich

Ta książka to propozycja zabaw i gier ruchowych przeznaczonych dla wychowanków (pacjentów) poruszających się na wózkach inwalidzkich. Wszystkie zabawy uporządkowane zostały w kolejności alfabetycznej, poprzedzono je również krótkim wstępem teoretycznym. Autor niniejszego zbioru oparł się na doświadczeniu zdobytym podczas pracy w szkole podstawowej, w przedszkolach (w tym w integracyjnym) oraz w trakcie prowadzenia zajęć z wyczynowymi sportowcami (w tym dziećmi) poruszającymi się na wózkach inwalidzkich.

Publikacja adresowana jest do fizjoterapeutów, pracowników warsztatów terapii zajęciowej, nauczycieli wychowania fizycznego pracujących w klasach integracyjnych oraz do rodziców dzieci poruszających się na wózkach. To cenna pomoc oraz zaproszenie do wspólnej zabawy.

Odbiorcy:
– fizjoterapeuci, nauczyciele wychowania fizycznego.
– rodzice dzieci poruszających się na wózkach inwalidzkich.

Dlaczego warto nabyć tę książkę:
– to niezwykle praktyczny zbiór zabaw do bezpośredniego wykorzystania w pracy z dziećmi poruszającymi się na wózkach inwalidzkich.
– pełna ciekawych pomysłów, z których skorzystają zarówno specjaliści, jak i rodzice.

Informacje dodatkowe o Zabawy i gry ruchowe dla dzieci poruszających się na wózkach inwalidzkich:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2013-07-16
Kategoria: Poradniki
ISBN: 978-83-7660-864-8

POLECANA RECENZJA

Kup książkę Zabawy i gry ruchowe dla dzieci poruszających się na wózkach inwalidzkich

Zabawy i gry ruchowe dla dzieci poruszających się na wózkach inwalidzkich - opinie o książce

Latające prosiaki
Piotr Winczewski0
Okładka ksiązki - Latające prosiaki

Grupa przyjaciół znajduje na opuszczonej działce stare przedmioty. Do kogo należały i kto je tu zakopał? Paulina, Aga i Karol postanawiają rozwiązać zagadkę...

Zagadka my wszyscy i pies
Piotr Winczewski0
Okładka ksiązki - Zagadka my wszyscy i pies

Trzynastoletni Jędrek wraz z kolegami i niezbyt zachwyconą ich pomysłami Pauliną, mimo różnic wieku, temperamentów i zainteresowań, w niedługim czasie...

Kyle
T.M. Piro