Wszystko o wykryciu Skorpiona nieco o milicji, bezpiece, policji i polityce

Stanisław Ćwiek - ur. w 1947 r. w Obrębcu pod Przasnyszem. Do ósmego roku życia mieszkał w Bogatyni, potem w Gdańsku, a od trzydziestu dwóch lat w górnym Sopocie. Żonaty i nadal z Ewą. Dwoje dorosłych dzieci a tylko jedna wnusia (za to jaka!?). Kocha Ojczyznę a w niej i poza nią nielicznych. Lubi niemal wszystkich i prawie wszystko. Uwielbia las i zwierzęta - bez niemal i bez prawie.

Unika zaawansowanej technologii, nie znosi prostactwa i niekompetencji, szczególnie ,,na górze". Wykształcenie prawnicze. Za PRL w milicji, za demokracji w policji. Po pełnej wysłudze lat ze służby odchodził (w atmosferze do pozazdroszczenia) jako zastępca komendanta wojewódzkiego Policji w Gdańsku.

Informacje dodatkowe o Wszystko o wykryciu Skorpiona nieco o milicji, bezpiece, policji i polityce:

Wydawnictwo: Poligraf
Data wydania: 2022-09-30
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy

Tagi: Biografie i literatura faktu

Kup książkę Wszystko o wykryciu Skorpiona nieco o milicji, bezpiece, policji i polityce

Propedeutyka polytyki jak utyka deKadencja I
Stanisław Ćwiek0
Okładka ksiązki - Propedeutyka polytyki jak utyka deKadencja I

To co wyczyniają zapalczywi politycy i - zwykle z premedytacją - media, na przestrzeni ostatnich dekad dorosłego żywota dla wrażliwych i refleksyjnych...

Kyle
T.M. Piro