Gotowanie to podróż, to odkrywanie kultur, tradycji i smaków,
to przywoływanie zapamiętanych obrazów, zapachów i emocji.
Wszystkie smaki świata to ponad 200 przepisów na potrawy
wywodzące się z 11 krajów o wspaniałych kulinarnych tradycjach.
Austria, Francja, Grecja, Włochy
Indie, Japonia, Chiny
Meksyk
Egipt, Maroko, Tunezja
Każde danie przeniesie cię do aromatycznego świata przypraw
i nowych kulinarnych doświadczeń.
Poczujesz zapach kuminu i chili, bazylii i cynamonu.
Poznasz słodycz tyrolskiego jabłecznika i subtelny smak placuszków naan.
Skosztujesz greckiej pasty z bakłażanów,
pysznych krewetek pieczonych w nori i meksykańskich quesadillas.
Przeżyj kulinarną podróż przez cztery kontynenty i przekonaj się,
że w twojej kuchni jest miejsce na wszystkie smaki świata.
Wydawnictwo: Pascal
Data wydania: 2014-12-17
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 272
Pytanie o naturę relacji między człowiekiem a miastem (tak jego fizyczną przestrzenią, jak i miejską społecznością) jest jednym z fundamentalnych pytań...
Najmniejsza książeczka nasuwająca piękne myśli i szlachetne uczucia, więcej jest warta od wszystkich zakurzonych ksiąg mądrości i traktatów naukowych Anatol France...
Chcę przeczytać,