Władca sieci. Misja Prawie Niemożliwa, tom 3

Elias nadal tropi tajemnicę swojego pochodzenia. Choć ciotka próbuje go uchronić, chłopak wpada w szpony mrocznego indywiduum - Ruperta von Maxxa. Sprowadza on Eliasa do pałacu Alapuro, który okazuje się wielkim laboratorium, gdzie ma powstać armia niesamowicie skutecznych i gotowych na wszystko cyberżołnierzy. To tam Elias dowiaduje się wreszcie prawdy - o swoich rodzicach, instytucie i sobie samym. Tylko czy na pewno właśnie tego chciał? Mrożące krew w żyłach sceny doprawione szczyptą humoru, a do tego przykuwające wzrok ilustracje Mari Luomy - trzeci tom sensacyjnej serii Tima Parveli zdecydowanie trzyma poziom.

Informacje dodatkowe o Władca sieci. Misja Prawie Niemożliwa, tom 3:

Wydawnictwo: Dwukropek
Data wydania: 2025-03-12
Kategoria: Dla młodzieży
Tytuł oryginału: Melkein mahdoton tehtävä 3: Verkon valtias

Tagi: Beletrystyka dla dzieci i młodzieży Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Literatura sensacyjna i przygodowa dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 9 lat

Kup książkę Władca sieci. Misja Prawie Niemożliwa, tom 3

Władca sieci. Misja Prawie Niemożliwa, tom 3 - opinie o książce

Avatar użytkownika - dajnurawksiazki
dajnurawksiazki
Przeczytane:2025-03-20, Ocena: 5, Przeczytałem,

??

,,Misja prawie niemożliwa. Władca sieci" to trzeci tom przygód Eliasa - chłopca, próbującego odkryć prawdę o swoim pochodzeniu i przeszłości za pomocą starej komórki, którą znalazł na wysypisku śmieci. W telefonie znajduje się tajemnicze zdjęcie przedstawiające najprawdopodobniej małego Eliasa w towarzystwie rodziców, których ten nie pamięta. Oprócz tego ktoś porozumiewa się z chłopcem, wysyłając na jego numer zagadkowe wiadomości.

??

Bardzo lubię sięgać po te książki. Ich humor, wartka akcja i ciekawa fabuła są gwarancją dobrze spędzonego czasu, a kolorowe ilustracje zawsze cieszą oko.

Trzecia część serii nareszcie dostarczyła kilku odpowiedzi na nurtujące mnie od początku pytania. Jednocześnie pojawiły się nowe niewyjaśnione kwestie, a autor pokierował akcją w taki sposób, że rozbudził moją ciekawość i sprawił, że z niecierpliwością czekam na dalszy rozwój wydarzeń.

Polecam tę serię wszystkim młodym detektywom i osobom lubiącym książki, które praktycznie czytają się same. Zabawna narracja Eliasa na pewno niejednego z Was zachęci do przeżywania z nim ciekawych, choć niebezpiecznych, przygód.

[współpraca reklamowa z @wydawnictwo_dwukropek]

Ella w nocnej szkole. Ella, tom 5
Timo Parvela0
Okładka ksiązki - Ella w nocnej szkole. Ella, tom 5

Ella ma cudownych kolegów z klasy i fajnego pana nauczyciela. Cóż, kiedyś pan był fajny, a teraz jest wręcz superowy, bo ostatnio prawie obiecał, że zorganizuje...

Ella i szantażysta. Ella, tom 1
Timo Parvela0
Okładka ksiązki - Ella i szantażysta. Ella, tom 1

- Cześć, jestem Ella. Mam fajnych kolegów i całkiem fajnego nauczyciela, ogólnie fajną klasę i szkołę... ,,Ella i przyjaciele" to seria bardzo śmiesznych...

Dotyk marcepanowych marzeń
Katarzyna Majewska-Ziemba