Publikacje;W Moskwu! 1;,;W Moskwu! 2; i;W Moskwu! 3; tworzą nowy cykl do nauki języka rosyjskiego dla uczniów klas 1, 2 i 3 gimnazjum. Podręczniki odpowiadają;Programowi nauczania języka rosyjskiego w szkole podstawowej; D. Dziewanowskiej, W. Figarskiego i J. Gregorczyk, zatwierdzonego przez MEN, numer dopuszczenia: DKW-4014-98/00.ęcznik;W Moskwu! 2; składa się z części podstawowej i uzupełniającej. W części podstawowej, obejmującej 26 jednostek metodycznych, zaprezentowano materiał językowy w postaci ćwiczeń w słuchaniu, mówieniu i pisaniu. Przewidziano również ćwiczenia utrwalające, które pozwalają uczniowi na samokontrolę. W części uzupełniającej znalazły się teksty do samodzielnego czytania i słuchania. Na końcu podręcznika zamieszczono słownik rosyjsko-polski.jest kolorowa, bogato ilustrowana materiałem dydaktycznym i realioznawczym do ćwiczeń komunikacyjnych.ład pakietu dla klasy 2. wchodzą również: zeszyt ćwiczeń z materiałem utrwalającym i sprawdzającym umiejętności ucznia, kasety audio oraz książka nauczyciela z rozkładem materiału, konspektami lekcji i przykładowymi testami.
Informacje dodatkowe o W MOSKWU 2 KL.2 PODRĘCZNIK GIMN.:
Wydawnictwo: WSiP