W drodze do CCNA. Zadania przygotowujące do egzaminu

Zobacz część I książki W drodze do CCNA>>
Zobacz część II książki W drodze do CCNA>>

Zostań specjalistą - CCNA masz w zasięgu ręki!

Podstawy sieci komputerowych Routing w sieciach komputerowych Przełączanie w sieciach LAN Technologie WAN i bezpieczeństwo sieci

Uzyskanie certyfikatu CCNA to ważny krok na drodze do kompleksowego opanowania wszelkich zagadnień związanych z działaniem sieci komputerowych. Wiedza na temat tego, co dzieje się w rzeczywistej, działającej sieci, pozwala nie tylko rozwiązywać bieżące problemy, lecz także przewidywać nadciągające katastrofy. I często okazuje się bezcenna, zarówno w małym biurze, jak i ogromnej firmie. W dzisiejszym świecie połączenia między komputerami zapewniają obieg informacji, pozwalają szybko się porozumiewać i przesyłać dokumenty. Bez żadnej przesady można nazwać je krwioobiegiem każdego przedsiębiorstwa, warunkującym jego normalne funkcjonowanie. Ekspertom w tej dziedzinie na pewno nigdy nie zabraknie pracy!

Dwie pierwsze części cyklu "W drodze do CCNA" dawały przyszłym profesjonalistom w zakresie sieci komputerowych świetne przygotowanie teoretyczne, natomiast część trzecia zapewni świetne przygotowanie praktyczne. Twoim celem będzie rozwiązanie jak największej ilości zamieszczonych tu zadań o bardzo różnym charakterze oraz udzielenie odpowiedzi na setki pytań testowych. Przyjrzysz się skomplikowanym problemom, zdarzającym się w realnie działających sieciach, i postarasz się zaproponować sensowne rozwiązania, a potem porównasz je z podanymi odpowiedziami. Książka podzielona jest na cztery części, odpowiadające czterem najważniejszym obszarom tematycznym.

Wprowadzenie do sieci komputerowych, symulatory i emulatory sieci Komunikacja w sieciach LAN i adresowanie w sieciach komputerowych Podstawowa konfiguracja urządzeń Cisco Działanie routera i routing statyczny Routing dynamiczny i tworzenie podsieci Dynamiczne protokoły routingu - RIPv1, RIPv2, EIGRP, OSPF Podstawy przełączania i routing pomiędzy sieciami VLAN Protokoły VTP i STP Sieci WAN, Frame Relayi i listy ACL Serwer DHCP i technologia NAT

Bądź pewniakiem - zdobądź bez trudu certyfikat CCNA!

Informacje dodatkowe o W drodze do CCNA. Zadania przygotowujące do egzaminu:

W drodze do CCNA. Zadania przygotowujące do egzaminu - opinie o książce

W drodze do CCNA. Część I
Adam Józefiok0
Okładka ksiązki - W drodze do CCNA. Część I

Zobacz część II książki W drodze do CCNA>> Zobacz też W drodze do CCNA. Zadania przygotowujące do egzaminu >> Zdobądź wiedzę i certyfikat w dziedzinie...

Budowa sieci komputerowych na przełącznikach i routerach Cisco
Adam Józefiok0
Okładka ksiązki - Budowa sieci komputerowych na przełącznikach i routerach Cisco

Dowiedz się jak zaprojektować sprawnie działającą sieć komputerową Jak dobrać odpowiedni rodzaj sieci komputerowej? Jak połączyć urządzenia pracujące...