Ćwiczenia zaprezentowane w tej książce przeznaczone są dla dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym. Służą przede wszystkim do doskonalenia koncentracji uwagi. Dodatkowo usprawniają wiele innych funkcji, między innymi percepcję wzrokową, motorykę małą, koordynację wzrokowo-ruchową, orientację wzrokowo-przestrzenną i pamięć.

Polecenia dobrane są tak, aby cały czas podtrzymywać zainteresowanie dziecka. Znajdują się tutaj różnorodne ćwiczenia, np. wyszukiwanie elementów, dobieranie par, przepisywanie, dorysowywanie, wyszukiwanie różnic.

Informacje dodatkowe o Uwaga! Koncentruję się! Część 1. Ćwiczenia na koncentrację i spostrzegawczość dla najmłodszych:

Wydawnictwo: Harmonia
Data wydania: 2024-04-25
Kategoria: Pedagogika

Kup książkę Uwaga! Koncentruję się! Część 1. Ćwiczenia na koncentrację i spostrzegawczość dla najmłodszych

Wielka Księga Piechoty Polskiej t.64. Bataliony Obrony Narodowej
opracowanie zbiorowe0
Okładka ksiązki - Wielka Księga Piechoty Polskiej t.64. Bataliony Obrony Narodowej

"WIELKA KSIĘGA PIECHOTY POLSKIEJ 1918-1939" to unikatowa kolekcja przedstawiająca dzieje pułków królowej broni - piechoty. Po raz pierwszy w30tomach prezentujących...

Uczymy się rysowania zwierząt
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Uczymy się rysowania zwierząt

Wszystkie dzieci lubią rysować, ale często okazuje się to zbyt trudne. Dlatego stworzyliśmy ten pomysłowy cykl książek, aby krok po kroku uczyć rysować...

Kyle
T.M. Piro