Utracone Skrzydła

Utracone Skrzydła to powieść psychologiczna o długoletnich poszukiwaniach diagnozy, pasji doświadczeniu kryzysu i poczucia straty.

“…Założona maska dawała mi iluzję bezpieczeństwa, niewyrażone emocje dławiły, choć dla świata było to nie widoczne. Burzliwe myśli i uczucia nie otrzymały pozwolenia na to, aby się pokazać. Maska stawała się coraz cięższa, jej kolejne warstwy sprawiły, że nie wiedziałam, co jest autentyczne. Uwięziłam się we własnym wnętrzu, co oddalało mnie od prawdy o sobie.”

Historia opowiada o młodej, wkraczającej w dorosłość dziewczynie, która oddana jest lekkoatletycznej pasji. Jej codzienne życie radykalnie się zmienia, gdy nagle traci część tego, co definiowało jej tożsamość. Musi się zmierzyć z ograniczeniami swojego ciała, bólem oraz niepewnością co do przyszłości swojej pasji sportowej, a także codzienności. Życie nie pozostawiło jej wyboru i zmusiło do stawienia czoła nie tylko fizycznym dolegliwościom, ale także przeciwnościom emocjonalnym. Pogrążona w poczuciu straty dowiaduje się, że bliska dla niej osoba rozpoczyna walkę o życie ze śmiertelną chorobą. Nastaje nowa rzeczywistość, która prowadzi do głębokich zmian w jej życiu. Czy się w niej odnajdzie?

Informacje dodatkowe o Utracone Skrzydła :

Wydawnictwo: selfpublishing