Ukryta w uśmiechu. Mistyczka i stygmatyczka. Alexandrina da Costa

Ojciec Gabriele Amorth, mariolog i znany egzorcysta, w barwny sposób przedstawia postać i misję błogosławionej Alexandriny Marii da Costy (1904-1955), portugalskiej mistyczki. To historia dziewczyny, która w wieku czternastu lat skoczyła z okna w obronie własnej godności. Od tej chwili zaczyna się dla niej droga przez mękę, prowadząca ją na najwyższe szczyty oddania się Jezusowi. Od 1935 roku Alexandrina przekazuje światu wolę Pana Jezusa, która dotyczy poświęcenia całego świata Niepokalanemu Sercu Maryi. Przez lata, za przyczyną ciężkiej choroby, pozostaje ona przykuta do swojego łóżka. W ciągu ostatnich lat swojego życia czerpie siłę jedynie z Ciała i Krwi Chrystusa. Przeżywa mękę Pańską w sposób mistyczny coraz bardziej intensywnie, odczuwając ból stygmatów, ukoronowania cierniem, ubiczowania i śmierci na krzyżu. Rośnie w niej pragnienie, aby kochać, cierpieć i wynagradzać w zjednoczeniu z Jezusem Odkupicielem i prosząc Go o zbawienie grzeszników.

Poprzez swój uśmiech i spojrzenie rozpromienia boskie życie na tych, którzy do niej przychodzą i do niej się uciekają.

Informacje dodatkowe o Ukryta w uśmiechu. Mistyczka i stygmatyczka. Alexandrina da Costa:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Św. Stanisława BM
Data wydania: 2013 (data przybliżona)
Kategoria: Duchowość, religia
ISBN: 978-83-7422-542-7

Kup książkę Ukryta w uśmiechu. Mistyczka i stygmatyczka. Alexandrina da Costa

Ukryta w uśmiechu. Mistyczka i stygmatyczka. Alexandrina da Costa - opinie o książce

Będziemy sądzeni z miłości. Zły duch jest niczym wobec Miłosierdzia Bożego
o. Gabriele Amorth0
Okładka ksiązki - Będziemy sądzeni z miłości. Zły duch jest niczym wobec Miłosierdzia Bożego

W jaki sposób możemy bronić się przed utratą miłości? Jak nie pozwolić zwieść się demonowi? Ojciec Gabriele Amorth, oficjalny egzorcysta Watykanu, przez...

Ukryta w uśmiechu. Bł. Aleksandrina Maria da Costa
o. Gabriele Amorth0
Okładka ksiązki - Ukryta w uśmiechu. Bł. Aleksandrina Maria da Costa

Błogosławiona Aleksandrina Maria da Costa, nazywana mistyczką fatimską, była jedną z najbardziej wpływowych katolickich wizjonerek XX wieku. To ona przekazała...