Alternatywna wersja przebiegu największej bitwy średniowiecza! Najnowszy album mistrza polskiego komiksu – Papcia Chmiela – o tematyce historycznej. Tym razem Tytus, Romek i A’Tomek zostają oddelegowani przez Papcia, by rozprawić się z zakonem krzyżackim na polach grunwaldzkich AD 1410. Trójka kochanych przez miliony czytelników bohaterów w znaczący sposób przyczynia się do zwycięstwa w największej bitwie średniowiecza. Papcio Chmiel z typowym dla siebie wywrotowym humorem uzbraja Tytusa, Romka i A’Tomka w takie atrybuty średniowiecznych wojowników jak np. prusakolep, kosz z jajkami czy sagan apetycznej wojskowej grochówki... Poznajemy alternatywną wersję przebiegu bitwy grunwaldzkiej, opartą jednak o bardzo poważny materiał źródłowy – m.in. nieokrzesaną, młodzieńczą wyobraźnię Papcia Chmiela oraz „Kroniki” Jana Długosza. Komiks w ekskluzywnym, wielkoformatowym wydaniu zawiera blisko 40 nowych, całkowicie premierowych, kolorowych plansz.

Informacje dodatkowe o Tytus, Romek i A'Tomek w bitwie grunwaldzkiej 1410 roku z wyobraźni Papcia Chmiela narysowani:

Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2011-05-10
Kategoria: Komiksy
ISBN: 978-83-7648-702-1

Kup książkę Tytus, Romek i A'Tomek w bitwie grunwaldzkiej 1410 roku z wyobraźni Papcia Chmiela narysowani

Tytus, Romek i A'Tomek w bitwie grunwaldzkiej 1410 roku z wyobraźni Papcia Chmiela narysowani - opinie o książce

Avatar użytkownika - djas
djas
Przeczytane:2018-01-25, Ocena: 4, Przeczytałem, Mam, komiksy,

W ramach uzupełniania kolekcji komiksów o Tytusie, tym razem kupiłem pięknie wydany album, w twardej oprawie, w którym o dziwo więcej było treści niż komiksu. Nic nadzwyczajnego, ale miłośnicy wychowani na pierwszych książeczkach powinni sięgnąć także i po to. Kilka razy się usmiechnąłem, dowiedziałem parę szczegółów o bitwie pod Grunwaldem i cieszę się, że moja kolekcja urosła...

Tytus, Romek i A'Tomek - Księga VIII. Tytus astronomem
Henryk Jerzy Chmielewski0
Okładka ksiązki - Tytus, Romek i A

W czasie trwania Akcji Frombork, bohaterowie pomagają oczyścić jedno z miast Kopernika, magiczny aparacik przenosi ich w przeszłość, by mogli sami spotkać wielkiego astronoma....

Henryk Jerzy Chmielewski0
Okładka ksiązki - Tytus,Romek i A`Tomek w wojnie o niepodległość Ameryki z wyobraźni Papcia Chmiela narysowani

Najnowszy, piąty już, album historyczny przygód Tytusa, Romka i A'Tomka. Papcio Chmiel ponownie zaskoczy swoich czytelników. Mistrz polskiego komiksu...

Kyle
T.M. Piro