The Boy She Hates

Tom 1 cyklu Blinded Love

“Nigdy nie zapomnę tej historii. Uwielbiam ją. Każdą scenę z tej książki znam na pamięć. High school drama, wredne koleżanki, wytatuowany bad boy i popularna dziewczyna. Dokładnie te same emocje towarzyszyły mi, kiedy czytałam Dręczyciela Penelope Douglas”.

Gorące Book Story

Idealna dla fanów Punk 57!

Nagle chłopak, którego nienawidziła, wydaje się jedynym, z którym coś ją łączy.

Jaymerson Holloway posiadała wszystko, o czym może marzyć nastolatka. Cieszyła się urodą oraz popularnością, chodziła z najgorętszym kolesiem w szkole i była cheerleaderką. Wszystko było idealne, poza bratem jej chłopaka, Hunterem Harrisem. Jaymerson nie potrafiła go znieść i to ze wzajemnością. Stanowił kompletne przeciwieństwo jej ukochanego Coltona. Wytatuowany, otaczał się dziwnymi ludźmi, nikogo nie słuchał i ciągle sprawiał kłopoty. Nienawidziła go, od kiedy pamięta.

Jednak pewnego dnia wszystko się zmieni. Colton zginie w wypadku samochodowym, a Jaymerson oraz Hunter poważnie w nim ucierpią. Od tego czasu dla dziewczyny nic nie jest takie, jak było. Koleżanki nie wydają się już takie fajne. Są wręcz złośliwe i wredne. Cheerleading w zasadzie już ją nie interesuje, bycie piękną i idealną też nie.

Teraz częściej niż kiedykolwiek wcześniej widuje Huntera, a jego spojrzenie przepełnione jeszcze większą nienawiścią nawiedza ją w snach.

Informacje dodatkowe o The Boy She Hates:

Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2022-08-11
Tytuł oryginału: Shattered Love

Kup książkę The Boy She Hates

The Boy She Hates - opinie o książce

The Boy She Hates to dobry początek i mocne momenty.

Jaymerson ma wszystko to co liczy się w świecie nastolatek. Przystojnego, kochającego chłopaka Coltona kapitana drużyny, jest dziewczyną dość popularną i lubianą. Jednak jej chłopak ma jedną wielką wadę brata bliźniaka Harrisona z którym Jay się nie lubią. Podczas jednej z imprez Colton pod wpływem alkoholu powoduje wypadek gdzie na "pokładzie " samochodu znajdowali się też jego dziewczyna i brat. Z wypadku cali wychodzą tylko Jay i Harisson, są w ciężkim stanie który pogarsza fakt że Colton nie żyje. Podczas powrotu do zdrowia Jay i Harisson trafiają wspólnie na terapię, która ma poprawić ich kondycję fizyczną. Czy wrogowie mogą stać się swoją bezpieczną przystania? Czy dwoje znienawidzonych osób w świetle tragedii którą przeżyli, będą umieli się podnieść ?

The Boy She Hates to książka, która porusza wiele wartości. Jay straciła nagle wszystko swojego ukochanego, dzięki któremu była popularna i lubiana. Straciła bliską osobę, którą kochała. Po wypadku kiedy jej świat runą, odkrywa że w swoim życiu miała wiele ograniczeń narzuconych przez rodziców, przyjaciół i wygodny wizerunek który dla niej był bezpiecznym wyborem. Zmienia się i zrzuca swoje ograniczenia, jednak przez to że zaczęła pokazywać "pazurki" straciła przyjaciół i przysporzyła swoim rodzicom wielu problemów. Czy wróci do odgrywania kochanej córki i wspaniałej przyjaciółki czy jednak zbuduje swoje nowe ja?

Książka choć porusza ciekawe wątki to jak dla mnie gdzieś po drodze stała się "rozwlekła" w dumaniu głównej bohaterki nad sobą. Utknęłam w książce i nie miałam wielkiego impulsu aby sięgać po nią by jak najszybciej skończyć. Choć historia jest czasami zaskakująca, choć posiada wiele wartości, choć bohaterzy są " jacyś" to dla mnie ta pozycja jest tylko dobra.

Avatar użytkownika - Colibri
Colibri
Przeczytane:2023-08-15, Ocena: 4, Przeczytałam,

The boy she hate

Książka mnie poruszyła. Brałam się za nią w nadzieji na "bezproblemową" lektórę, była jednak to powieść w której nie zabrakło bólu, cierpienia, złości, złych decyzji i błedów, ale bylo również wiele nadzieji, miłości oraz walki o marzenie i siebie samych. Cudowna książka o młodzieży która postawiona w ciężkiej sytuacji walczy o własnych siebie, tak naprawdę ze wszystkimi w koło. Postacie bohaterów są naprawde dobrze napisane, czułam i przeżywałam wszystkie ich emocje razem z nimi. Chciałam żeby im się udało i martwiłam się jak mieli kłopoty. Problematyka w tej książce jest ujęta w taki sposób, że nie daje czytelnikowi zbyt dużego bagażu zmartwień naraz, co sprawia że książkę czyta się lekko i chętnie.

The Boy Who Isn't Hers
Stacey Marie Brown0
Okładka ksiązki - The Boy Who Isn

„Nie wiem, jak to możliwe, ale tej autorce udało się napisać drugi tom, który jest jeszcze lepszy od pierwszego. Jest jeszcze więcej gorącej nienawiści...

The Boy Who Makes Her Angry
Stacey Marie Brown0
Okładka ksiązki - The Boy Who Makes Her Angry

Przyszła pora na historię Stevie! Stevie Colvin wyznaje proste zasady. Stara się do tego stopnia nie związywać z nikim na dłużej, że nawet nie zapamiętuje...

Z pamiętnika jeża Emeryka
Marta Wiktoria Trojanowska ;