Tatowanie. Jak zostałem lekko odklejonym ojcem

Jak tatuje Krystian Hanke - autor audycji ,,Projekt Tata"

Nie jestem najlepszym ojcem na świecie - pisze Krystian Hanke. I ta odwaga przyznania się do niedoskonałości, chwilowej bezradności, ciągłej nauki, odklejenia, czyni z jego książki niezwykłą lekturę. Ni to poradnik, ni dziennik - fascynującej, czasem żmudnej, pełnej niebezpieczeństw, smutków i ekscytacji, upadków i wzlotów - podróży przez życie w towarzystwie dziś już dziesięcioletniego Tośka, sześcioletniej Alicji i Jej - mamy, partnerki, przyjaciółki, żony. Podróży, której ramy wyznaczają dwa koncerty Pearl Jam, pierwszy odwołany przez poród Antka, drugi przez pandemię. Zapis rodzących się wątpliwości i pytań, które spędzają sen z powiek niejednemu świadomemu ojcu. Dochodzenia do rozwiązań, może nie zawsze idealnych, ale w danej sytuacji najlepszych. Radzenia sobie z porażkami i wyciągania z nich nauki. Pozbawiona patosu, pełna humoru, niezwykle prawdziwa relacja z codziennych - w czasach spokoju i czasach zarazy - trudów ,,tatowania", z którymi mierzy się autor i prowadzący radiowego cyklu ,,Projekt Tata".

,,Tatowanie". Podoba mi się to słowo, bo zdejmuje patos z ,,ojcostwa". Pozwala być tatą i przypomina mi, że nie ma takich, którzy się nie mylą, więc kochaj i działaj. Przekazuj wiedzę, respektuj wolność. Bądź dla swoich dzieci tak dobry, żeby nigdy nie usunęły cię z grona znajomych na fejsie.

Krystian Hanke - niedoszły: fryzjer, kierowca autobusu, piłkarz, komentator sportowy, pianista, rock'n'rollowiec i ilustrator. Doszły: prawnik (z wykształcenia), dziennikarz (z zawodu), tata (z doświadczenia) i pisarz (na co dowodem jest Tatowanie). Pomysłodawca facebookowych ,,Odklejek". Autor i prowadzący cieszącego się od lat olbrzymią popularnością cyklu ,,Projekt Tata", emitowanego na antenie radiowej Trójki.

Informacje dodatkowe o Tatowanie. Jak zostałem lekko odklejonym ojcem:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie